Op vakantie naar vroeger: bij ons reis je door de tijd!

Reis deze zomer terug in de tijd in preHistorisch Dorp. Het openluchtmuseum staat in juli en augustus bol van historische activiteiten, spelletjes en workshops. Leer prehistorisch jagen met een echte speer en raak met pijl en boog in de middeleeuwen het doel. Speel een van de twintig spelletjes verdeeld over zes tijdperken en kleed je als een echte ridder met maliënkolder of maak een selfie als Viking.

Luister naar verhalen over eeuwenoude sages en legenden bij de heilige eik. Bereid je voor op het beleg van Eindhoven in 1642 met een heuse musketten-training. Ontmoet de musketiers en hun families in het kampement tijdens de Tachtigjarig oorlog. Laat je betoveren door de vingervlugge middeleeuwse goochelaar Jannes.

Historische workshops in zes tijdperken

Dagelijks zijn er historische workshops in zes tijdperken waaronder boomstamkano varen, Germaanse koeken bakken en boogschieten. Ervaar het leven eeuwen geleden en leer zelf met vuur stenen vuur maken. Versier je kleding met een handgemaakte Romeinse fibula. Ambachtslieden laten je graag hun oer-ambachten zien.

Zomerse verkoeling in de prehistorische leemkuil

Bij tropisch weer zijn er verkoelende activiteiten zoals badderen in de prehistorische leemkuil. In de schaduw van de bomen in het enge bos bij de hutten van de jagers & verzamelaars is de temperatuur altijd goed. Lukt het jou om zelf een jagershut te bouwen?

De Tijdkijker: Virtual en Augmented Reality

De Tijdkijker laten je 250.000 jaar terug in de tijd kijken naar vele historische gebeurtenissen. Download de app en zie hoe de mensen in zes lang vervlogen tijdperken leefden. Genomineerd voor de Brabantse Erfgoedprijs!

Bekroond met Kidsproof-prijs

PreHistorisch Dorp is bekroond met de Kidsproof-prijs van de Museumvereniging. Het programma wisselt. Kijk hier voor het actuele programma.

8 juli t/m 27 augustus dagelijks geopend van 11.00 – 17.00 uur
NIEUWS


Vikingen, meer dan brute veroveraars [VIDEO]
2017-06-01

De Vikingen staan bekend als ruwe veroveraars, maar ze waren ook bekwame ambachtslieden en handelaren. En de echte ontdekkers van Amerika!

bekijk het evenement >


Seizoensopening met Mixed Reality-app de Tijdkijker [VIDEO]
2017-04-01

PreHistorisch Dorp in Eindhoven opende zaterdag haar nieuwe seizoen met de lancering van Mixed Reality-app de Tijdkijker. Bezoekers van het openluchtmuseum kunnen voortaan een rondleiding beleven met een virtuele verhalenverteller. 

bekijk het evenement >


PreHistorisch Dorp in vogelvlucht
2017-03-30

Het preHistorisch Dorp neemt je mee naar lang vervlogen tijden. Ontdek hoe de eerste boeren werkten. Wat de Romeinen in onze streken kwamen doen, of hoe Eindhoven is ontstaan. In het preHistorisch Dorp ontdek je dit en nog veel meer op een actieve manier. Want dit is het enige museum in Nederland waar je vies mag worden!

bekijk het evenement >