Appeloogst: bak Germaanse appelpannenkoeken

Dit weekend is het weer tijd voor de appeloogst. Ook de Romeinse legionairs van Legio Il Secunda zijn weer aanwezig.En prehistorische ambachtsgroep WEA!

De appels zijn net na de zomer het lekkerst. In het prehistorische dorpje Eversham staan de appelbomen vol met vruchten. Ook in preHistorisch Dorp is het tijd voor de appeloogst! Raap ook een van de rijpe appels van de grond of pluk van de lage takken. De bewoners van Eversham bakken een verse germaanse appelpannenkoek voor je boven een knapperend houtvuur. Een lekkernij van meer dan 2.000 jaar geleden!

Eten werd in de middeleeuwen echt hélemaal zelf gemaakt. Wilde je vlees eten, dan moest je eerst zelf het wild schieten. Oefen boogschieten met echte pijl en boog!

In de Romeinse tijd waren er nog geen ritssluitingen. Kleding werd met een fibula, een mantelspeld, vast gemaakt. Lukt het jou om er eentje met hamertje op het aambeeld te vervaardigen?

In de Runderhoeve wonen de Romeinse legionairs van Legio Il Secunda. 

Wil je even bijkomen? Geniet dan van heerlijke streekproducten bij herberg Den Bonten Os.NIEUWS


Vikingen, meer dan brute veroveraars [VIDEO]
2017-06-01

De Vikingen staan bekend als ruwe veroveraars, maar ze waren ook bekwame ambachtslieden en handelaren. En de echte ontdekkers van Amerika!

bekijk het evenement >


Seizoensopening met Mixed Reality-app de Tijdkijker [VIDEO]
2017-04-01

PreHistorisch Dorp in Eindhoven opende zaterdag haar nieuwe seizoen met de lancering van Mixed Reality-app de Tijdkijker. Bezoekers van het openluchtmuseum kunnen voortaan een rondleiding beleven met een virtuele verhalenverteller. 

bekijk het evenement >


PreHistorisch Dorp in vogelvlucht
2017-03-30

Het preHistorisch Dorp neemt je mee naar lang vervlogen tijden. Ontdek hoe de eerste boeren werkten. Wat de Romeinen in onze streken kwamen doen, of hoe Eindhoven is ontstaan. In het preHistorisch Dorp ontdek je dit en nog veel meer op een actieve manier. Want dit is het enige museum in Nederland waar je vies mag worden!

bekijk het evenement >