Appeloogst: bak Germaanse appelpannenkoeken

Dit weekend is het weer tijd voor de appeloogst. Ook de Romeinse legionairs van Legio Il Secunda zijn weer aanwezig.En prehistorische ambachtsgroep WEA!

De appels zijn net na de zomer het lekkerst. In het prehistorische dorpje Eversham staan de appelbomen vol met vruchten. Ook in preHistorisch Dorp is het tijd voor de appeloogst! Raap ook een van de rijpe appels van de grond of pluk van de lage takken. De bewoners van Eversham bakken een verse germaanse appelpannenkoek voor je boven een knapperend houtvuur. Een lekkernij van meer dan 2.000 jaar geleden!

Eten werd in de middeleeuwen echt hélemaal zelf gemaakt. Wilde je vlees eten, dan moest je eerst zelf het wild schieten. Oefen boogschieten met echte pijl en boog!

In de Romeinse tijd waren er nog geen ritssluitingen. Kleding werd met een fibula, een mantelspeld, vast gemaakt. Lukt het jou om er eentje met hamertje op het aambeeld te vervaardigen?

In de Runderhoeve wonen de Romeinse legionairs van Legio Il Secunda. 

Wil je even bijkomen? Geniet dan van heerlijke streekproducten bij herberg Den Bonten Os.NIEUWS


preHistorisch Dorp in Eindhoven filmlocatie internationale filmproductie Redbad
2017-07-12

De nieuwe internationale filmproductie Redbad van de uit Eindhoven afkomstige regisseur Roel Reiné en filmproducent Klaas de Jong wordt deels opgenomen in preHistorisch Dorp in Eindhoven. Na het succes van film Michiel de Ruyter slaan beide filmmakers opnieuw de handen ineen voor een historisch filmepos. Naast opnames zal ook bekendmaking van de (inter)nationale sterrencast plaatsvinden in preHistorisch Dorp. Je kunt hier het volledige persbericht lezen Persbericht Redbad preHistorisch Dorp - Regionaal.pdf

bekijk het evenement >


Vikingen, meer dan brute veroveraars [VIDEO]
2017-06-01

De Vikingen staan bekend als ruwe veroveraars, maar ze waren ook bekwame ambachtslieden en handelaren. En de echte ontdekkers van Amerika!

bekijk het evenement >


Seizoensopening met Mixed Reality-app de Tijdkijker [VIDEO]
2017-04-01

PreHistorisch Dorp in Eindhoven opende zaterdag haar nieuwe seizoen met de lancering van Mixed Reality-app de Tijdkijker. Bezoekers van het openluchtmuseum kunnen voortaan een rondleiding beleven met een virtuele verhalenverteller. 

bekijk het evenement >