Bijenvolk in preHistorisch Dorp [VIDEO]

Een enorm bijenvolk streek dinsdag neer in preHistorisch Dorp. Al in de prehistorie werden bijen gehouden. Toch kwam een imker het bijenvolk verhuizen.

'Het is natuurlijk prachtig om de insecten in ons park te zien, in de Middeleeuwen waren bijen namelijk erg belangrijk. Maar we zijn natuurlijk wel een museum waar veel kinderen komen dus de bijen moeten weg', zegt Gabs de Rooij, educatief medewerker van het museum.

Imker Van Erk vermoedt dat de groep bijen zich gescheiden heeft van een andere zwerm in de omgeving. Het neuwe bijenvolk is zo'n 25.000 bijen groot. Het streek neer in een knotwilg aan de oever van De Vleut. De insecten zijn volgens de imker op zoek naar een nieuwe verblijfplaats en dit is hun tussenstop.

Het preHistorisch Dorp heeft er voor gekozen het volk weg te laten halen door Van Erk. Dat is woensdagmiddag gebeurd. 


AGENDA


prehistorische midzomermarkt
17 & 18 juni

Dit weekend bezoek je de prehistorische midzomermarkt en oude ambachtslieden zoals pottenbakkers...... Het oudste gedeelte van het openluchtmuseum is het decor van een bijzondere gebeurtenis.

bekijk het evenement >


Björn van der Doelen op het middeleeuws Marktplein

Eindhovens zanger Björn van der Doelen speelt op 9 september een akoestisch concert op het middeleeuws Marktplein. Sfeervolle haardvuren, de herbergier van Den Bonten Os schenkt streekbier. 

bekijk het evenement >


Nationale Museumweek ons echte goud
Was op 16 - 24 april

De Nationale Museumweek van 16 tot en met 24 april zet de schijnwerpers op een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is. U kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum. Dichterbij dan je denkt!

bekijk het evenement >