Groei 23% en Kidsproof-prijs 2016

PreHistorisch Dorp in Eindhoven ontving in 2016 23% meer bezoekers dan een jaar eerder. In totaalbeleefden 45.427 bezoekers de zes historische tijdperken in het openluchtmuseum. Ook is de Kidsproof-prijs 2016 aan preHistorisch Dorp toegekend door deMuseumvereniging.

“Wij zijn enorm trots dat zowel bezoekers als branchevereniging ons zo hoog waarderen”, glimlacht Ward Rennen, directeur preHistorisch Dorp. “Het predicaat kidsproof waarmee we tot de top 10 in Nederland behoren is een bijzondere erkenning voor de activiteiten die preHistorisch Dorp voor kinderen organiseert.”

Ook toeristen zijn enthousiast over preHistorisch Dorp. De internationale toeristische website TripAdvisor met daarop in totaal 320 miljoen wereldwijde recensies waardeert preHistorisch Dorp met het Certificaat van uitmuntendheid.

Vernieuwing met Augmented en Virtual Reality

Prehistorisch Dorp breidt haar aanbod in 2017 uit met Augmented en Virtual Reality. “We ontwikkelen een hypermoderne uitbreiding: De Tijdkijker”, blikt Rennen vooruit. “Met De Tijdkijker komen bezoekers midden in historische gebeurtenissen terecht vanaf 250.000 jaar geleden tot aan de 80-jarige oorlog in 16e eeuw.”

Het nieuwe seizoen van preHistorisch Dorp start op 1 april.

AGENDA


prehistorische midzomermarkt
17 & 18 juni

Dit weekend bezoek je de prehistorische midzomermarkt en oude ambachtslieden zoals pottenbakkers...... Het oudste gedeelte van het openluchtmuseum is het decor van een bijzondere gebeurtenis.

bekijk het evenement >


Björn van der Doelen op het middeleeuws Marktplein

Eindhovens zanger Björn van der Doelen speelt op 9 september een akoestisch concert op het middeleeuws Marktplein. Sfeervolle haardvuren, de herbergier van Den Bonten Os schenkt streekbier. 

bekijk het evenement >


Nationale Museumweek ons echte goud
Was op 16 - 24 april

De Nationale Museumweek van 16 tot en met 24 april zet de schijnwerpers op een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is. U kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum. Dichterbij dan je denkt!

bekijk het evenement >