herbergier serveert streeklunch

Ambachtelijke streekproducten waaronder regionale speciaalbieren. Streekgerechten duurzaam, zorgvuldig bereid, vol van smaak, puurheid en ambacht. De herbergier in den Bonten Os serveert bijzondere dranken en spijzen. Tip: schuif met het hele gezin of familie aan voor een historische paasbrunch!

(H)EERLIJK ANDERS nieuwe herbergier bij preHistorisch DorpHerberg Den Bonten Os stamt uit de 17e eeuw. In die tijd kwam ook de eerste thee naar Nederland. Later verscheepte de VOC grotere hoeveelheden naar onze havens. Thee was oorspronkelijk alleen voor de rijken, maar al gauw ging ook de rest van de bevolking massaal thee drinken. 

In herberg Den Bonten Oss geniet u van een brede keuze aan gedroogde en verse theesoorten. Verder serveren wij verse bonenkoffie, biologische frisdrank of fruitsappen van het Limburgse land.

De uitgebreide paasbrunch in de 16e eeuwse herberg Den Bonten Os is een bijzonder moment in uw vrije weekend. Geniet met uw gezin van een gemoedelijk moment met heerlijke brunch, en vanzelfsprekend kakelverse eieren. Vanzelfsprekend krijgt u ook toegang tot het gehele park. U kunt zich al inschrijven of ontvang meer info via welkom@eindhovenmuseum.nl 

16 + 17 april - Paasbrunch voor gezinnen en families

14 mei - Moederdag High Tea. Met workshop middeleeuwse tafelmanieren in het Wevershuis.

18 juni - Vaderdag Historisch bierfestival

AGENDA


prehistorische midzomermarkt
17 & 18 juni

Dit weekend bezoek je de prehistorische midzomermarkt en oude ambachtslieden zoals pottenbakkers...... Het oudste gedeelte van het openluchtmuseum is het decor van een bijzondere gebeurtenis.

bekijk het evenement >


Björn van der Doelen op het middeleeuws Marktplein

Eindhovens zanger Björn van der Doelen speelt op 9 september een akoestisch concert op het middeleeuws Marktplein. Sfeervolle haardvuren, de herbergier van Den Bonten Os schenkt streekbier. 

bekijk het evenement >


Nationale Museumweek ons echte goud
Was op 16 - 24 april

De Nationale Museumweek van 16 tot en met 24 april zet de schijnwerpers op een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is. U kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum. Dichterbij dan je denkt!

bekijk het evenement >