Scholen gratis naar preHistorisch Dorp: Inschrijving Museumschatjes geopend

Brabantse schoolgroepen kunnen preHistorisch Dorp gratis bezoeken met Museumschatjes. Klassen maken op een leuke, interactieve manier kennis met erfgoed én preHistorisch Dorp. Schrijf uw school snel in deelname is beperkt!

Museumschatjes is volgeboekt. Wilt u met uw school op de reservelijst? meldt u aan bij Sandra de Rouw. Informeer ook naar onze tijdelijke programma-aanbiedingen (geldig t/m 31 oktober) prehistorie én middeleeuwen vanaf € 5,- per leerling!

De klas maakt op een leuke, interactieve wijze kennis met erfgoed en het museum. Voorafgaand aan het bezoek ontvangt u via Erfgoed Brabant een lesbrief voor in de klas. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Erfgoed Brabant: www.erfgoedbrabant.nl/museumschatjes.

Inhoud programma preHistorisch Dorp:

  • Rondleiding en kennismaking erfgoed en preHistorisch Dorp.
  • Middeleeuwse spelletjes op het jeroen Bosch marktplein.
  • Munt slaan.

Voorwaarden:

  • Maximaal 30 leerlingen per groep.
  • Minimaal zelf 1 begeleider/ouder per 5 leerlingen meenemen. Deze zijn gratis.
  • Elke extra begeleider/ouder kost € 5,00.
  • preHistorisch dorp bepaalt data en tijdstip.
  • Programma’s vinden plaats van 3 t/m 14 oktober (week 40 & 41).
  • Tijdstippen: 9:00 – 10:30, 11:00 – 12:30 en van 13:00 – 14:30.

De aanmelding voor Museumschatjes overstijgen het aantal beschikbare plaatsen. Vorig jaar moesten wij helaas veel scholen teleurstellen. Daarom werken we nu via online inschrijving. Zo kunnen we het totaal aantal inschrijvingen/leerlingen delen door het aantal scholen. We voorkomen hiermee dat sommige scholen met bijvoorbeeld vier groepen/klassen komen en een andere school buiten de boot valt.

Aanmelden doe je door een mail te sturen naar boekingen@eindhovenmuseum.nl met Museumschatjes in de onderwerp regel. Daarnaast ontvangen we graag de volgende informatie: (TIP: kopieer onderstaande regels)

Naam School:
Adres School:
PC + Plaats School:
Contactpersoon:
Telefoonnummer contactpersoon:
Emailadres contactpersoon:
Aantal leerlingen:
Aantal groepen:
Aantal begeleiders:
Voorkeur datum en tijdstip:
Alleen volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen.

De inschrijftermijn loopt tot en met vrijdag 23 september 16:00 uur. De week hierna ontvangt u bericht.

Bent u geïnteresseerd in een uitgebreider programma dan Museumschatjes? Bijvoorbeeld een workshop vuur maken volgen, graan malen, brood en/of Germaanse koeken bakken, kanovaren of zelfs 1 of meerdere nachten vertoeven op het museumterrein? Neem hiervoor contact op met de afdeling boekingen via boekingen@eindhovenmuseum.nl of 040-2522281.

Ook niet Brabantse scholen bieden we interessante programma's, al vanaf € 5,00 per leerling.

AGENDA


prehistorische midzomermarkt
17 & 18 juni

Dit weekend bezoek je de prehistorische midzomermarkt en oude ambachtslieden zoals pottenbakkers...... Het oudste gedeelte van het openluchtmuseum is het decor van een bijzondere gebeurtenis.

bekijk het evenement >


Björn van der Doelen op het middeleeuws Marktplein

Eindhovens zanger Björn van der Doelen speelt op 9 september een akoestisch concert op het middeleeuws Marktplein. Sfeervolle haardvuren, de herbergier van Den Bonten Os schenkt streekbier. 

bekijk het evenement >


Nationale Museumweek ons echte goud
Was op 16 - 24 april

De Nationale Museumweek van 16 tot en met 24 april zet de schijnwerpers op een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is. U kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum. Dichterbij dan je denkt!

bekijk het evenement >