Vikingen, meer dan brute veroveraars [VIDEO]

De Vikingen staan bekend als ruwe veroveraars, maar ze waren ook bekwame ambachtslieden en handelaren. En de echte ontdekkers van Amerika!

Ontmoet het bijzondere volk tijdens het pinksterweekend. De Vikingen trekken in de vroeg-middeleeuwse Adellijke Hoeve, ze oefenen hun gevechtskunsten in de Arena en zetten hun kampement op in heel preHistorisch Dorp! Op de grootse, historische vikingmarkt maak je kennis met vele ambachten en historische handelaren. 

Spectaculair is de grote gevechtshow en gevechtsles. En je kunt zelf aan vele activiteiten deelnemen. Voor een historische selfie pas je Vikingkleding!

Lees meer over de Vikingen in het pinksterweekeinde.

AGENDA


prehistorische midzomermarkt
17 & 18 juni

Dit weekend bezoek je de prehistorische midzomermarkt en oude ambachtslieden zoals pottenbakkers...... Het oudste gedeelte van het openluchtmuseum is het decor van een bijzondere gebeurtenis.

bekijk het evenement >


Björn van der Doelen op het middeleeuws Marktplein

Eindhovens zanger Björn van der Doelen speelt op 9 september een akoestisch concert op het middeleeuws Marktplein. Sfeervolle haardvuren, de herbergier van Den Bonten Os schenkt streekbier. 

bekijk het evenement >


Nationale Museumweek ons echte goud
Was op 16 - 24 april

De Nationale Museumweek van 16 tot en met 24 april zet de schijnwerpers op een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is. U kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum. Dichterbij dan je denkt!

bekijk het evenement >