Vaders gratis op vaderdag

Vaders bezoeken het historische park op vaderdag gratis met de tofste activiteiten voor jouw pa. 

Bierbrouwers op het middeleeuwse Marktplein, de bierproeverij met heerlijke streekbiertjes, een speenvarken aan het spit en een groot mannenkoor zorgen voor het leukste uitje op vaderdag. 

Niet alleen de toegang tot het openluchtmuseum is gratis voor je vader, hij mag ook nog eens bier proeven! Zo neemt bierbrouwerij Budels haar nieuwe IPA (Indian Pale Ale) mee en enkele speciale streekbieren.

Hele gezinnen en families vermaken zich natuurlijk prima met historische workshops voor de kinderen zoals Germaanse koeken bakken, boogschieten, vuur maken, amulet maken en schminken. En er is een prehistorische midzomermarkt met oude ambachten.

Trakteer je vader op het leukste actieve uitje voor jullie allemaal!NIEUWS


Weer meer bezoekers!
2017-12-22

preHistorisch Dorp in Eindhoven ontving in 2017 16% meer bezoekers dan een jaar eerder. Ook waarderen de bezoekers het historisch openluchtmuseum beter: preHistorisch Dorp won de Kidsproofprijs 2018 van de Museumvereniging en kroonde zich daarmee tot beste van Noord-Brabant en derde van Nederland.

bekijk het evenement >


Bezichtig een echt Vikingschip!
2017-09-21

Vikingschip Sebbe Als ligt dit seizoen aangemeerd bij de steigers naar het tijdperk van de Franken en Vikingen. Bezoekers kunnen het schip tot en met 29 oktober bewonderen. Ook zal er in de komende weken een vroeg-middeleeuws kerkje verrijzen, de houten pallisade uitgebreid worden naar het prehistorische museumdeel. En er komen echte Vikingen trainen. Dat allemaal als voorbereiding op het grootse historische filmepos Redbad.

bekijk het evenement >


Expositie: Terugblik op Eindhoven tijdens WO II
2017-09-18

75 jaar na dato vertellen het Eindhoven Museum en de Bibliotheek Eindhoven het verhaal over het Sinterklaasbombardement en de Tweede Wereldoorlog in Eindhoven.

bekijk het evenement >