Appeloogst: bak Germaanse appelpannenkoeken

Dit weekend is het weer tijd voor de appeloogst. Ook de Romeinse legionairs van Legio Il Secunda zijn weer aanwezig.En prehistorische ambachtsgroep WEA!

De appels zijn net na de zomer het lekkerst. In het prehistorische dorpje Eversham staan de appelbomen vol met vruchten. Ook in preHistorisch Dorp is het tijd voor de appeloogst! Raap ook een van de rijpe appels van de grond of pluk van de lage takken. De bewoners van Eversham bakken een verse germaanse appelpannenkoek voor je boven een knapperend houtvuur. Een lekkernij van meer dan 2.000 jaar geleden!

Eten werd in de middeleeuwen echt hélemaal zelf gemaakt. Wilde je vlees eten, dan moest je eerst zelf het wild schieten. Oefen boogschieten met echte pijl en boog!

In de Romeinse tijd waren er nog geen ritssluitingen. Kleding werd met een fibula, een mantelspeld, vast gemaakt. Lukt het jou om er eentje met hamertje op het aambeeld te vervaardigen?

In de Runderhoeve wonen de Romeinse legionairs van Legio Il Secunda. 

Wil je even bijkomen? Geniet dan van heerlijke streekproducten bij herberg Den Bonten Os.NIEUWS


Weer meer bezoekers!
2017-12-22

preHistorisch Dorp in Eindhoven ontving in 2017 16% meer bezoekers dan een jaar eerder. Ook waarderen de bezoekers het historisch openluchtmuseum beter: preHistorisch Dorp won de Kidsproofprijs 2018 van de Museumvereniging en kroonde zich daarmee tot beste van Noord-Brabant en derde van Nederland.

bekijk het evenement >


Bezichtig een echt Vikingschip!
2017-09-21

Vikingschip Sebbe Als ligt dit seizoen aangemeerd bij de steigers naar het tijdperk van de Franken en Vikingen. Bezoekers kunnen het schip tot en met 29 oktober bewonderen. Ook zal er in de komende weken een vroeg-middeleeuws kerkje verrijzen, de houten pallisade uitgebreid worden naar het prehistorische museumdeel. En er komen echte Vikingen trainen. Dat allemaal als voorbereiding op het grootse historische filmepos Redbad.

bekijk het evenement >


Expositie: Terugblik op Eindhoven tijdens WO II
2017-09-18

75 jaar na dato vertellen het Eindhoven Museum en de Bibliotheek Eindhoven het verhaal over het Sinterklaasbombardement en de Tweede Wereldoorlog in Eindhoven.

bekijk het evenement >