preHistorisch Dorp in Eindhoven filmlocatie internationale filmproductie Redbad

De nieuwe internationale filmproductie Redbad van de uit Eindhoven afkomstige regisseur Roel Reiné en filmproducent Klaas de Jong wordt deels opgenomen in preHistorisch Dorp in Eindhoven. Na het succes van film Michiel de Ruyter slaan beide filmmakers opnieuw de handen ineen voor een historisch filmepos. Naast opnames zal ook bekendmaking van de (inter)nationale sterrencast plaatsvinden in preHistorisch Dorp. Je kunt hier het volledige persbericht lezen Persbericht Redbad preHistorisch Dorp - Regionaal.pdf

In Eindhoven is de ideale filmlocatie voor Dorestad gevonden in het preHistorisch Dorp. Dorestad was in de vroege middeleeuwen een bloeiend handelscentrum en een van de belangrijkste handelsplaatsen in Europa. Eindhoven Museum, beheerder van prehistorisch Dorp, doet met het openluchtmuseum oude tijden herleven. Je kunt hier het preHistorisch Dorp in vogelvlucht bekijken.

Internationale filmproductie 

De locaties voor de film zijn, naast preHistorisch Dorp, de oorspronkelijke geschiedkundige plekken waar de Franken en Vikingen in de vroege Middeleeuwen gevestigd waren. Dit resulteert in een internationale samenwerking met Duitsland, België en Denemarken. De rollen van de Franken en de Vikingen zullen Engelstalig zijn. Je kunt hier meer informatie over de film Redbad vinden.

Figuranten gezocht 

Er worden figuranten gezocht voor de epische historische film Redbad. Mensen die het leven in de vroege middeleeuwen willen ervaren en tegelijkertijd mee willen spelen in Nederlands grootste films ooit kunnen zich vandaag nog opgeven via website


Foto: Lennart Tange

AGENDA


Nationale Museumweek ons echte goud
Was op 16 - 24 april

De Nationale Museumweek van 16 tot en met 24 april zet de schijnwerpers op een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is. U kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum. Dichterbij dan je denkt!

bekijk het evenement >


De Romeinen komen! schrijf jij geschiedenis?
Was op 30 april - 8 mei

De Romeinen komen in de meivakantie! Ontdek het leven van deze veroveraars en bewonder de welvaart die ze naar onze streken brachten. Bouw jij mee aan een inheems-Romeins gebouw?

bekijk het evenement >


De échte wereld van Jeroen Bosch
Was op 3 juli

Zondag 3 juli beleef je magie en bijgeloof in de middeleeuwse wereld van Jeroen Bosch.

bekijk het evenement >