Seizoensopening met Mixed Reality-app de Tijdkijker [VIDEO]

PreHistorisch Dorp in Eindhoven opende zaterdag haar nieuwe seizoen met de lancering van Mixed Reality-app de Tijdkijker. Bezoekers van het openluchtmuseum kunnen voortaan een rondleiding beleven met een virtuele verhalenverteller. 

“De Mixed Reality-tour door en bij historische gebouwen is een wereldprimeur”, stelt Ward Rennen, directeur preHistorisch Dorp. Het openluchtmuseum bouwde de Tijdkijker samen met de Eindhovens/Vughtse Mixed Reality-producent DreamAR.

Smartphone-app

De combinatie van Virtual en Augmented Reality laat historische scène uit de Brabantse geschiedenis herleven. Met een smartphone en app de Tijdkijker ontmoeten bezoekers Romeinen, musketiers, prehistorische boeren, middeleeuwse ambachtslieden en andere historische figuren. 

John Jorritsma, drossaard van Endehoven

John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven en vers ingezworen als drossaard van preHistorisch Dorp, opende de Tijdkijker. De hypermoderne rondleiding is gebaseerd op het allereerste geschiedenisboek van Eindhoven, Florarium Temporum.

Download nu de Tijdkijker

AGENDA


Nationale Museumweek ons echte goud
Was op 16 - 24 april

De Nationale Museumweek van 16 tot en met 24 april zet de schijnwerpers op een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is. U kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum. Dichterbij dan je denkt!

bekijk het evenement >


De Romeinen komen! schrijf jij geschiedenis?
Was op 30 april - 8 mei

De Romeinen komen in de meivakantie! Ontdek het leven van deze veroveraars en bewonder de welvaart die ze naar onze streken brachten. Bouw jij mee aan een inheems-Romeins gebouw?

bekijk het evenement >


De échte wereld van Jeroen Bosch
Was op 3 juli

Zondag 3 juli beleef je magie en bijgeloof in de middeleeuwse wereld van Jeroen Bosch.

bekijk het evenement >