Vikingen, meer dan brute veroveraars [VIDEO]

De Vikingen staan bekend als ruwe veroveraars, maar ze waren ook bekwame ambachtslieden en handelaren. En de echte ontdekkers van Amerika!

Ontmoet het bijzondere volk tijdens het pinksterweekend. De Vikingen trekken in de vroeg-middeleeuwse Adellijke Hoeve, ze oefenen hun gevechtskunsten in de Arena en zetten hun kampement op in heel preHistorisch Dorp! Op de grootse, historische vikingmarkt maak je kennis met vele ambachten en historische handelaren. 

Spectaculair is de grote gevechtshow en gevechtsles. En je kunt zelf aan vele activiteiten deelnemen. Voor een historische selfie pas je Vikingkleding!

Lees meer over de Vikingen in het pinksterweekeinde.

AGENDA


Nationale Museumweek ons echte goud
Was op 16 - 24 april

De Nationale Museumweek van 16 tot en met 24 april zet de schijnwerpers op een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is. U kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum. Dichterbij dan je denkt!

bekijk het evenement >


De Romeinen komen! schrijf jij geschiedenis?
Was op 30 april - 8 mei

De Romeinen komen in de meivakantie! Ontdek het leven van deze veroveraars en bewonder de welvaart die ze naar onze streken brachten. Bouw jij mee aan een inheems-Romeins gebouw?

bekijk het evenement >


De échte wereld van Jeroen Bosch
Was op 3 juli

Zondag 3 juli beleef je magie en bijgeloof in de middeleeuwse wereld van Jeroen Bosch.

bekijk het evenement >