Locatie


PreHistorisch Dorp ligt in het noorden van recreatiegebied Genneper Parken in Eindhoven. 

De ingang van het historische park aan de Boutenslaan 161B (5644 TV) bereikt u via de ventweg aan de Boutenslaan (rondweg).

Bekijk hier de locatie in Google Maps.

Met de auto

Vanaf de N2:

Op de N2, ten zuiden van Eindhoven neem je afrit 33 (Waalre / Valkenswaard), en ga je aan het einde van de weg richting Eindhoven. Bij het 4e verkeerslicht (net na het Shell pompstation) sla je linksaf, de ring op (Boutenslaan). Ga daarna meteen rechts, de ventweg op. Dan linksaf onder de tunnel door (hoogte 3.20 m). Direct erna weer rechtsaf. Aan de linkerkant ligt het museum!

Vanaf de Ring (ter hoogte van het Evoluon):

Blijf de Ring volgen in zuidelijke richting richting Gestel/Stratum. Na de Beukenlaan bij de rotonde rechtdoor. Je volgt de Botenlaan; deze gaat over in de Limburglaan. Bij de volgende rotonde rechtdoor de Boutenslaan op. Na ongeveer 850 meter neem je rechts de ventweg. Na 160 meter ligt aan de rechterkant het parkeerterrein van het museum. U kunt hier gratis parkeren. De voetgangersingang naar het museum ligt 100 meter verder aan de rechterkant.

Parkeren Bij Eindhoven Museum is voldoende parkeergelegenheid. Parkeren bij het museum is gratis. Wij adviseren je de grote parkeerplaats van Genneper Parken te gebruiken als je een groot evenement bezoekt. Het is toegstaan om mensen die slecht ter been zijn voor de ingang van het museum af te zetten en daarna de auto te parkeren.

Parkeerplaats Genneper Parken Genneper Parken ligt vlakbij de N2. Neem vanaf deze snelweg afrit 33 (Waalre / Valkenswaard) en volg daarna de ANWB borden 'Genneper Parken' . Na circa 500 meter ga je bij de eerste verkeerslichten linksaf en dan kom je vanzelf uit bij de ruime parkeergelegenheid van het gebied. Als je 'Genneper Parken' inloopt, maak je een kleine wandeling naar Eindhoven Museum, dat vanaf de parkeerplaats duidelijk is aangegeven.

Openbaar vervoer

Vanaf station Eindhoven Centraal

Buslijn 19 richting Màxima Medisch Centrum, halte Camphuysenstraat. Steek de Boutenslaan (rondweg) over en ga linksaf. In totaal 8 minuten lopen.

Buslijn 171 richting Dommelen / Valkenswaard of buslijn 172, richting Lommel of Bergeijk. Halte Boutenslaan, loop een stukje terug en ga linksaf, de Boutenslaan (rondweg) op. Ook dit is ongeveer 8 minuten lopen.