Echte historie met échte mensen

Echte historie met échte mensen

27 t/m 29 mei: Vikingfest

Het tijd voor het oudste Vikingfestival van Nederland! Van 27 t/m 29 mei slaan ruim 200 Vikingen hun kamp op in het preHistorisch Dorp. Ontmoet handelaren, vechters, ambachtslieden en complete Vikinggezinnen tijdens Pinksteren. Je waant je drie dagen lang volledig in de vroege middeleeuwen…

Vikingfest is voor zondag 28 mei helemaal uitverkocht. Het is wel nog mogelijk tot zondagnacht online kaarten te kopen voor maandag 29 mei.

Vikingfest

27 t/m 29 mei: Vikingfest

Per direct gezocht: medewerker receptie

Ter versterking van ons receptieteam zijn we op zoek naar een medewerker receptie. Je bent verantwoordelijk voor een gastvrije ontvangst van onze bezoekers. Daarvoor ben je geduldig, stressbestendig en klantvriendelijk. Je werkt drie dagen per week, op doordeweekse dagen of in het weekend. Iets voor jou of iemand die je kent? Bekijk hieronder de vacature

Medewerker receptie

17 & 18 juni: Beauty & Fashion

Kom je naar Beauty & Fashion door de eeuwen heen in het preHistorisch Dorp? Op modegebied is er ontzettend veel veranderd door de jaren, decennia en eeuwen heen. Ontdek op 17 & 18 juni de verschillen en overeenkomsten met nu. We vieren zo samen midzomer met tijdloze mode én muziek!

Beauty & Fashion

17 & 18 juni: Beauty & Fashion

Beleef de geschiedenis van dichtbij

In hét openluchtmuseum van Eindhoven en Noord-Brabant beleef je het verleden door zelf op ontdekkingstocht te gaan. Onderweg ontmoet je historische bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Luister naar hun spannende verhalen, leer met hen om oude ambachten zelf te doen en verwerf de vaardigheden die de wereld door de jaren heen vooruit hebben geholpen.

Ontdek onze geschiedenis door deze zelf vast te pakken, eraan te ruiken en te proeven. Zo leer je het verleden kennen zoals het ooit écht is geweest. 

Tickets

Beleef de geschiedenis van dichtbij

Historisch avontuur

De bewoners die je in het museum tegenkomt, vertellen je alles wat je wilt weten over het verleden. Maar je kunt ook op andere manieren het museum ontdekken. Neem bijvoorbeeld de audiotour gratis mee bij de receptie en geef je ogen eens goed de kost. Of wandel al lezend door het museum met de museumgids, boordevol bijzondere feitjes over onze geschiedenis. En voor diegene die écht alles willen weten, bieden we dagelijks een gratis rondleiding aan. Sluit aan als je meer wilt horen over onze gebouwen, de basis van archeologie en onze historie.

Wat is er te doen?

Historisch avontuur

Actief én leerzaam

In het preHistorisch Dorp ga je vooral zelf aan de slag. In ieder tijdperk kun je kiezen uit verschillende activiteiten. Bij de jagers & verzamelaars bouw je bijvoorbeeld een hut of maak je muziek, in de inheems-Romeinse tijd mag je pennen slaan of een locus puzzel maken en in de Tachtigjarige Oorlog ga je steltlopen, steentjes gooien of een heus wapenschild maken. Benieuwd wat de andere tijdperken je te bieden hebben? Kom dan op bezoek en ontdek het zelf!

Het preHistorisch Dorp is open van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

Tickets

Actief én leerzaam

Herberg iedere dag open

Herberg Den Bonten Os aan het marktplein is tijdens reguliere openingsdagen van 10:00 tot 17:00 uur geopend voor onze bezoekers. Strijk neer op het terras voor heerlijke pannenkoeken, broodjes, salades en nog veel meer. Ook voor warme gerechten of een verfrissend drankje ben je hier aan juiste adres.

Herberg Den Bonten Os

Herberg iedere dag open

Nieuw: groepsmysterie

Ben je fan van de puzzels die je voorgeschoteld krijgt in escape rooms? Wat dacht je dan van een escape museum?

Loki, de god van chaos en leugens, daagt jullie uit met zes raadsels. Los ze samen op en kraak de code van de cryptex vóór sluitingstijd! Anders keren jullie niet meer terug naar de moderne tijd en zijn jullie Loki's speelbal...
 

Het mysterie van Loki

Nieuw: groepsmysterie

Schoolreisjes

In het preHistorisch Dorp komt een geschiedenisles pas écht tot leven! Er is een uitgebreid aanbod voor scholen. Kies bijvoorbeeld uit verschillende educatieve programma's, twee- en driedaagse schoolkampen met een prehistorisch of middeleeuws programma of een schoolreis vol avontuurlijke historische activiteiten. Beoefen oude ambachten in onze smidse of ervaar de prehistorie in onze oeroude boerderijen. Laat leerlingen alles dat ze tijdens hun geschiedenislessen hebben geleerd, zien, horen, voelen, proeven en ruiken.

Op stap met school

Schoolreisjes

Vrijwilliger worden?

Het preHistorisch Dorp zou niet bestaan zonder alle fijne hardwerkende vrijwilligers en leergierige stagiaires. We kunnen jouw hulp dus goed gebruiken! Bij de technische dienst zoeken wij bijvoorbeeld nog mensen met enige kluskennis of groene vingers. Bij het marketingteam is er ruimte voor gemotiveerde vrijwilligers en een contentmarketing stagiaire. En als je al onze bezoekers als eerste wilt verwelkomen, dan moet je bij het receptieteam zijn. Lees snel verder als je in ons knusse museum vrijwilliger of stagiaire wil worden!

Vacatures vrijwilligers

Vrijwilliger worden?

Dit ga je ontdekken:

Voel jij je een jager? Leer dan speerwerpen of vuur maken. Ben je meer een avonturier? Stap dan in een echte houten boomstamkano. De Vikingen onder ons leren schieten met pijl en boog, of ontdekken hoe ze een zwaard smeden. En ontdekkingsreizigers gaan op zoek naar het geheime pad of luisteren naar spannende verhalen rond het vuur. In wiens huid kruip jij graag?

Wat is er te doen?

Dit ga je ontdekken:

Historische kleding kopen of huren

Altijd al eens willen schitteren als jonkvrouw in een prachtige middeleeuwse jurk? Of misschien als een jager in een stoer ijzertijdkostuum? Bij het preHistorisch Dorp huur of koop je de mooiste historische kleding voor een bijzondere gelegenheid. Er is een ruime keuze aan kledingstukken uit verschillende tijdperken, zoals bijvoorbeeld de prehistorie, middeleeuwen en de Romeinse tijd. 

Meer over onze collectie

Historische kleding kopen of huren