22 & 23 juni: Koningsschieten

In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 juni wordt in het preHistorisch Dorp een traditioneel Koningsschieten gehouden. De beste schutters uit Nederland en België komen bij elkaar om de strijd met elkaar aan te gaan in deze spannende boogschietwedstrijd. de schutter met de minste missers wordt de Koning(in) van het preHistorisch Dorp!

Op zaterdag 22 juni kom je alles over de kunst van het boogschieten te weten. Maak bijvoorbeeld kennis met de verschillende bogen van Turkse eiken, staal of glasvezel zoals die vroeger gebruikt werden. Deze dag mag je het uiteraard ook even zelf proberen! Een handboog, een pijl en een doel: het lijkt simpel, maar is het dat ook? Ervaar het zelf en leer deze eeuwenoude sport tijdens deze bijzondere dag in ons openluchtmuseum.

Het echte Koningsschieten begint op zondag 23 juni om 11 uur. De eerste serie van 36 pijlen duurt tot 12.30 uur. Na de lunch begint een tweede serie van 36 pijlen. Rond 16 uur wordt bekend wie de Koning(in) is.

Wil je beide dagen aanwezig zijn? Dan raden wij een abonnement te kopen aan de kassa!
News


Groots Vikingfestival met 300 Vikingen
2019-06-08

De Vikingen vallen het preHistorisch Dorp binnen! Het grootse Vikingfestival brengt dit jaar bijna 300 Vikingen naar Eindhoven van 8 t/m 10 juni. Het hele dorp wordt drie dagen lang overspoeld door een kampement van ambachtslieden, handelaars en krijgers.

Read more >


Back to basic: Kom logeren in de prehistorie
2019-05-23

Pak je spullen en vertrek voor een weekend op een reis 2500 jaar terug in de tijd. Grijp deze kans om een nacht door te brengen in een ver verleden. Op zaterdag 6 juli is het preHistorisch Dorp open voor een overnachting.

Read more >


Een weekend vol paasactiviteiten
2019-04-12

Bij ons vier je 3 dagen lang Pasen. Traditiegetrouw gaan we lekker aan de slag met eieren! Je kan paaseieren versieren met verschillende kleuren in het Ambachtenhuis, symbolen van klei maken, eieren zoeken en nog veel meer.

Read more >