Vaderdag: mede, vlees en bier

Verras je vader met een wel heel bijzondere Vaderdag dit jaar. Het preHistorisch Dorp staat in het teken van vlees en mede: ontdek de geschiedenis en prikkel je zintuigen met bijzondere smaken en geuren. Bovendien kun je allerlei speciaalbieren proberen in de herberg.

Op Vaderdag zie hoe je mede wordt gemaakt - deze zal te drinken zijn tijdens ons food fest later dit jaar! Uiteraard zal er ook wat van deze honingdrank zijn om te proeven. Ontdek alles over de geschiedenis van mede, een van de oudste alcoholische dranken,  Boven een open vuur hangt een speenvarken aan het spit en we roken vlees in een rookton om de maag te vullen. Voor de liefhebbers van bier zijn er ook genoeg biertjes om uit te proberen op deze zonnige dag. Als dat geen geslaagde Vaderdag wordt!

Uiteraard vermaakt het hele gezin zich met historische activiteiten als boogschieten, historische spelletjes, boomstamkano varen en nog veel meer. Het Sint Thomas Gilde is er ook. Dit is een klein levende geschiedenisgezelschap dat een schrijnwerkersgroep met gezinsleven uit de late middeleeuwen uitbeeldt. Het gilde heeft een jarenlange ervaring met het maken van replica's van meubels en gereedschappen uit deze periode. Neem een kijkje en doe mee.

Helaas kunnen de bierbrouwers, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, deze zondag niet aanwezig zijn.


Trakteer je vader op het leukste uitje voor jullie allemaal!
NIEUWS


Groots Vikingfestival met 300 Vikingen
2019-06-08

De Vikingen vallen het preHistorisch Dorp binnen! Het grootse Vikingfestival brengt dit jaar bijna 300 Vikingen naar Eindhoven van 8 t/m 10 juni. Het hele dorp wordt drie dagen lang overspoeld door een kampement van ambachtslieden, handelaars en krijgers.

bekijk het evenement >


Back to basic: Kom logeren in de prehistorie
2019-05-23

Pak je spullen en vertrek voor een weekend op een reis 2500 jaar terug in de tijd. Grijp deze kans om een nacht door te brengen in een ver verleden. Op zaterdag 6 juli is het preHistorisch Dorp open voor een overnachting.

bekijk het evenement >


Een weekend vol paasactiviteiten
2019-04-12

Bij ons vier je 3 dagen lang Pasen. Traditiegetrouw gaan we lekker aan de slag met eieren! Je kan paaseieren versieren met verschillende kleuren in het Ambachtenhuis, symbolen van klei maken, eieren zoeken en nog veel meer.

bekijk het evenement >