Coronavirus & preHistorisch Dorp

Door de gevolgen van het coronavirus is het preHistorisch Dorp in ieder geval tot 31 mei gesloten. We hopen dat we ons openluchtmuseum op 1 juni weer open mogen stellen voor bezoekers. Houd onze website en social media kanalen in de gaten voor de laatste updates.

Wat betekent het coronavirus voor jouw bezoek aan het preHistorisch Dorp?

Op deze pagina praten we je bij over wat het coronavirus betekent voor jouw bezoek aan ons openluchtmuseum.

Door de gevolgen van het coronavirus is het preHistorisch Dorp in ieder geval tot 31 mei gesloten. We hopen dat we ons openluchtmuseum op 1 juni weer open mogen stellen voor bezoekers.

Ik heb tickets voor Heksia in het preHistorisch Dorp. Wordt dit afgelast?

Gezien de ontwikkelingen van het coronavirus hebben we besloten dat Heksia, het heksenfestival dat plaats zou vinden van 11 t/m 13 april, te verzetten naar 2 en 3 oktober. Kaarten die reeds gekocht zijn, blijven geldig. Mocht je deze nieuwe datum niet kunnen, dan bieden we je de mogelijkheid om je tickets om te zetten naar een ticket voor Heksia 2021. Het is op dit moment niet mogelijk om kaarten te retourneren. Bewaar je ticket, geniet later. Bedankt voor je begrip.

Ik heb tickets voor het Vikingestival in het preHistorisch Dorp. Wordt dit afgelast?

Helaas zien wij onszelf genoodzaakt het Vikingfestival, dat plaats zou vinden op 19 & 20 september, niet door te laten gaan. We kunnen met de huidige maatregelen niet het prachtige festival neerzetten wat we voor ogen hadden. We richten ons daarom op een fantastische editie in 2021, waar het festival zoals gewoonlijk weer tijdens Pinksteren plaats zal vinden.

Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de editie in 2021, die plaats zal vinden van 22 mei tot 24 mei. Mocht je deze nieuwe datum niet kunnen, dan bieden we je de mogelijkheid om je tickets om te zetten naar een ticket voor Ridderfest 2021. Bewaar je ticket, geniet later. Bedankt voor jullie begrip.

Ik heb een boeking in het preHistorisch Dorp. Kan ik deze annuleren?

Voor het annuleren van een boeking gelden de algemene voorwaarden die in jouw boekingsbevestiging staan. Een annulering dient altijd schriftelijk (kan ook via e-mail) plaats te vinden. Educatieve boekingen en boekingen voor groepen en bedrijven proberen we zoveel mogelijk te verplaatsen naar een later moment dit jaar. Voor slaapgroepen is het helaas niet mogelijk om boekingen te verzetten. We kunnen niet anders, hoe vervelend we het ook vinden. Neem voor al je vragen contact met ons op via info@prehistorischdorp.nl. We verzoeken je vriendelijk om ons niet per telefoon om meer informatie te vragen. We nemen alle vragen in behandeling, maar houd er rekening mee dat we op dit moment veel verzoeken op ons af krijgen.

Wat betekenen deze maatregelen voor het preHistorisch Dorp?

Natuurlijk gaat onze gezondheid voor alles. Het preHistorisch Dorp heeft dan ook het volste begrip voor de maatregelen die de overheid neemt om de gevolgen van het coronavirus te beperken. We maken ons echter zorgen over de continuïteitsrisico's die nu ontstaan, bij ons en bij andere culturele instellingen. Kosten lopen immers grotendeels door, terwijl inkomsten volledig wegvallen. We zijn vastberaden om elkaar te helpen en deze crisis te boven te komen. Wij vragen hiervoor ook jullie steun en flexibiliteit. Samen kunnen we de economische klap van de effecten in de culturele sector opvangen. Bekijk ook het interview met directeur Ward Rennen over de gevolgen van de coronacrisis voor het preHistorisch Dorp.


We bekijken dagelijks of we onze maatregelen aanscherpen aan de hand van het advies van het RIVM. Dit bericht wordt aangepast op het moment dat er nieuwe ontwikkelingen zijn die van invloed zijn op je bezoek aan het preHistorisch Dorp. We vertrouwen op je begrip en medewerking voor de maatregelen die wij nemen.

Laatste update: 15 mei 2020.