Coronavirus & preHistorisch Dorp

Het ministerie heeft besloten dat een bijeenkomsten van 3 personen of meer niet zijn toegestaan tot 1 juni. Dit betekent dat onze sluitingsperiode in ieder geval wordt verlengd tot deze datum. We hopen dat we ons openluchtmuseum zo snel mogelijk weer open mogen stellen voor bezoekers. We bekijken per dag de maatregelen van het RIVM en volgen deze op.

Wat betekent het coronavirus voor jouw bezoek aan het preHistorisch Dorp?

Op deze pagina praten we je bij over wat het coronavirus betekent voor jouw bezoek aan ons openluchtmuseum.

Het ministerie heeft besloten dat bijeenkomsten van 3 personen of meer niet zijn toegestaan tot 1 juni. Dit betekent dat onze sluitingsperiode in ieder geval wordt verlengd tot deze datum. We hopen dat we ons openluchtmuseum zo snel mogelijk weer open mogen stellen voor bezoekers. We bekijken per dag de maatregelen van het RIVM en volgen deze op.

Ik heb tickets voor Heksia in het preHistorisch Dorp. Wordt dit afgelast?

Gezien de ontwikkelingen van het coronavirus hebben we besloten dat Heksia, het heksenfestival dat plaats zou vinden van 11 t/m 13 april, te verzetten naar 2 en 3 oktober. Kaarten die reeds gekocht zijn, blijven geldig.  Mocht je deze nieuwe datum niet kunnen, dan bieden we je de mogelijkheid om je tickets om te zetten naar een ticket voor Heksia 2021. Het is op dit moment niet mogelijk om kaarten te retourneren. Bedankt voor je begrip.

Ik heb tickets voor het Vikingestival in het preHistorisch Dorp. Wordt dit afgelast?

Gezien de maatregelen kunnen we het Vikingfestival niet door laten gaan. Op dit moment kunnen we nog niet zeggen of het festival wordt verzet of volgend jaar pas plaats zal vinden. Houd onze website en social media kanalen voor informatie hierover in de gaten. Tickets kunnen op dit moment niet geretourneerd worden. Bedankt voor je begrip.

Ik heb tickets voor een ander evenement in het preHistorisch Dorp. Wordt dit afgelast?

Het preHistorisch Dorp houdt de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Eindhoven in de gaten en volgt de adviezen van het RIVM op. Momenteel is er geen reden om onze evenementen vanaf juni af te lasten en het is niet mogelijk om kaarten te retourneren. Zolang we open zijn, is de keuze aan de bezoeker om ons al dan niet te bezoeken. Mocht de situatie veranderen, dan vind je de nieuwe berichtgeving op onze website.

Ik heb een boeking in het preHistorisch Dorp. Kan ik deze annuleren?

Voor het annuleren van een boeking gelden de algemene voorwaarden die in jouw boekingsbevestiging staan. Een annulering dient altijd schriftelijk (kan ook via e-mail) plaats te vinden. Educatieve boekingen en boekingen voor groepen en bedrijven proberen we zoveel mogelijk te verplaatsen naar een later moment dit jaar. Voor slaapgroepen is het helaas niet mogelijk om boekingen te verzetten. We kunnen niet anders, hoe vervelend we het ook vinden. Neem voor al je vragen contact met ons op via info@prehistorischdorp.nl. We nemen alle vragen in behandeling, maar houd er rekening mee dat we op dit moment veel verzoeken op ons af krijgen.

Welke extra maatregelen neemt het preHistorisch Dorp?

Hygiƫne staat altijd hoog in het vaandel voor ons, dat is nu niet anders. We volgen de adviezen van het RIVM en houden deze goed in de gaten. Dit betekent dat we onze handen wassen en we de persoonlijke afstand aanpassen. De gelegenheid om de handen met zeep te wassen is voor zowel bezoekers als medewerkers vergroot. Onze werkzaamheden passen we waar mogelijk daarop aan. Waar mogelijk werken we thuis. Dat geldt in alle gevallen voor medewerkers die verkouden zijn, hoesten of koorts hebben.


We bekijken dagelijks of we onze maatregelen aanscherpen aan de hand van het advies van het RIVM. Dit bericht wordt aangepast op het moment dat er nieuwe ontwikkelingen zijn die van invloed zijn op je bezoek aan het preHistorisch Dorp. We vertrouwen op je begrip en medewerking voor de maatregelen die wij nemen.

Laatste update: 3 april 2020.