Cursus historische kleding maken


In ons dorp ontmoet je tijdgidsen in de mooiste historische outfits. Zij dragen kledingstukken uit tijdperken als de prehistorie, middeleeuwen en de Romeinse tijd. Wil je zelf ook eens een historisch kledingstuk maken? Dat kan deze winter! Het preHistorisch Dorp biedt een cursus aan in het kledingatelier, geheel verzorgd door Iemkje Heier van Ghemertse Luyden.

De cursus bestaat uit de volgende lessen:

Les 1: 

Tijdens de eerste les ontdek je wat er zoal werd gedragen in welke tijd en welke technieken werden toegepast. Je zoekt een model uit dat je wilt maken en neemt de maat op.

Vervolgens teken je een patroon of bestel je een patroon online. We bespreken samen de materialen en rekenen uit hoeveel je nodig hebt en waar je deze stof kunt kopen.

Les 2:

In deze les werk je eventueel de tekening van je patroon nog uit. Vervolgens zal deze uit de stof geknipt worden en oefen je verschillende naaisteken.

Les 3:

In elkaar naaien van de kleding onder begeleiding van Iemkje.

Les 4:

In elkaar naaien van de kleding onder begeleiding van Iemkje.

Les 5:

Afronden van je kledingstuk en eventueel versiering aanbrengen.

Overige info:

  • 5 middagen van 13.00 – 17.00 uur à € 40,- per les. Je kunt aan het begin van de les contant of via pin betalen. Wil je alle lessen volgen? Dan betaal je € 175,- voorafgaand aan de cursus, zowel pinnen als contant is mogelijk.
  • Inclusief koffie/thee en koeken.
  • Inclusief patroontekenpapier en oefenmateriaal.
  • Exclusief stof, fournituren en naaibenodigdheden zoals schaar, naalden, spelden etc.

Let op: Gezien het feit dat het met de hand vervaardigen van kleding lang duurt, dien je rekening houden met wat huiswerk.

De cursus zal plaatsvinden op de volgende zaterdagen in januari en februari 2020:

- Zaterdag 4 januari
- Zaterdag 18 januari
- Zaterdag 25 januari
- Zaterdag 1 februari
- Zaterdag 15 februari


Wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar kledingatelier@eindhovenmuseum.nl.