Durf jij een weekend prehistorie aan?

Durf jij een reis 2500 jaar terug in de tijd aan? In het prehistorische dorpje Eversham leer je vuur maken met vuursteen en ijzer. En na een rondleiding door de nederzetting gaan handen uit de mouwen en is het graan malen, hout hakken en met de hele groep een prehistorische maaltijd op houtvuur bereiden. Samen bak je brood in een echte leem-oven. 

‘s Avonds geniet je rond het vuur van de rust die over de nederzetting daalt, alvorens je in de prehistorische boerderij een strozak  en schapenvacht opzoekt om te slapen. De volgende dag is er naast de bezigheden rond het kampvuur tijd voor kleine ambachtjes en  om de boomstamkano uit te proberen. 

Als je de volgende dag weer thuis de drukke 21e -eeuwse bezigheden oppakt, verlang je ongetwijfeld nog eens terug naar de rust bij een knapperend houtvuurtje.

Praktische informatie
Datum: 16 & 17 september
Tijd: Zaterdag 10.30 uur tot zondag 13.00 uur
Deelnemers: minimaal 15 - maximaal 25
Prijs:
 Volwassenen: € 69,- p.p.
 Kinderen t/m 12: € 49,- p.p. (max 3 kinderen per volwassene wegens veiligheid)

Begeleider helpt op weg, maar mensen moeten zelf aan de slag.

Zaterdagochtend

Ontvangst met thee – rondleiding door Eversham – lunch met pannenkoek met oermoes

Handgedraaide Duimpotjes maken die gestookt worden in een prehistorisch kuiloven (bij slecht weer graan malen).

Zaterdagmiddag  

Brood kneden - Hout hakken - Avond maaltijd voorbereiden

Zondagochtend

Ontbijt – vuur maken, pen slaan, kanoën (ambachten), lunch voorbereiden (Romeinse preisoep, brood op stok bakken boven vuur) – ovenkuil openen – erf en boerderij kuisen en gezamenlijke afsluiting

Zondagmiddag vrij preHistorisch Dorp bezoeken inclusief middeleeuwen.


In de prijs zijn inbegrepen: een overnachting in een historische boerderij, alle maaltijden (lunch: pannenkoeken, diner: groentesoep en een graanschotel, ontbijt: zelfgebakken brood, lunch: gevulde broodjes). De benodigde materialen voor de activiteiten. Deskundige begeleiding en een rondleiding.

Maak het weekend compleet en draag prehistorische kledij. Het kledingatelier stelt deze handgemaakte kleding beschikbaar tegen vergoeding van € 25,- Wil je geheel in stijl als vroeger leven? Vermeld dan bij je aanmelding je lengte, kleding-, en schoenmaat.

Zelf meenemen: slaapzak, zakmes en afhankelijk van het weer: goede schoenen en warme kleding en/of waterdichte kleding.

Doelgroep: iedereen van 4 t/m 99 jaar die belangstelling heeft voor een weekendje back to basic. Kinderen onder de 16 jaar kunnen meedoen als zij worden begeleid door een meerderjarige deelnemer.

Durf jij een tijdreis van 2500 jaar aan? 

Bestel uiterlijk op zondag 10 september uw tickets (klik hier)