Hemelvaart: gifmengers en kruidenvrouwtjes

Ontdek tijdens het Hemelvaart-weekeinde de magische wereld van planten en kruiden: Tegen alles is wel een kruid gewassen!

Kruiden en planten speelden door de eeuwen heen een grote rol. Niet alleen als voedsel, maar ook als medicijn of hulpstof bij bijvoorbeeld het verven van wol. Sommige planten hebben een bijzonder verhaal of werking. Zoals de alruin, een plant die kan doden door zijn geschreeuw. Of planten waarmee je mensen kon vergiftigen. Of ga je voor een frisse adem en poets jij je tanden binnenkort met blaadjes salie... Misschien helpt een zakje anijs onder je kussen wel om de nachtmerries te verjagen?

Tijdens Hemelvaart ontdek je van donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni de magische wereld van planten en kruiden. Je leert kruiden te herkennen, maakt er drankjes van met de druide en je brouwt je eigen geneeskrachtige zalfjes met de barbier-chirurgijn. Lekker prutten met natuurlijke producten dus!

Kom jij ook? Laat het ons weten op Facebook!

NIEUWS


Het Historisch Ambachtenlab is van start!
2019-03-28

Wees erbij! Het Historisch Ambachtenlab is weer van start. Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud, en ben jij op woensdagmiddag het liefst creatief bezig? Kom dan alleen of samen met je vrienden, naar het preHistorisch Dorp. Waan je een hele middag in een andere tijd en maak iets moois met je eigen handen!

bekijk het evenement >


Winnaar kidsproof 2019!

preHistorisch Dorp is voor het tweede jaar op rij verkozen tot hét Kidsproof museum van Noord-Brabant. In totaal werden de Nederlandse musea dit jaar ruim 11.000 keer onder de loep genomen door 'museuminspecteurs', kinderen tot en met 12 jaar. Dankzij hun inspectierapporten prolongeren wij de titel. 

bekijk het evenement >


3 en 4 augustus: spinnersweekend

Wol- en Spinliefhebbers opgelet! Op 3 en 4 augustus houden wij een spinnersweekend. Je bent deze twee dagen welkom om alles te ontdekken over de geschiedenis van het spinnen van wol en vlas, maar vooral om zélf mee te doen.

bekijk het evenement >