Historisch Ambachtenlab

Heb jij altijd al willen leren smeden? Of zou je heel graag een leren tas willen maken? Kom dan op woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 naar het Historisch Ambachtenlab! Daar leer je wat de ambachtslieden in de middeleeuwen ook aan hun leerlingen leerden. Van smeden tot weven – het kan bij ons in het lab!


Programma

  • 12 sept Smeden, beitel maken en lederen foedraal
  • 19 sept Chirurgijn in de late middeleeuwen. Maak heuse medicinale olie en schaafwondenzalf.
  • 26 sept Hoornbeker maken voor drinken, stenen en meer. Koehoorn bewerken en met leer afwerken.
  •  3  okt  Tin gieten. St. Jacobus schelp gieten met lederen buideltje maken.
  • 10 okt  Sierraad maken. Gewei bewerken tot sierraad, met getwijnd koortje.

Voor de activiteit verzamelen bij de receptie/Tolhuys - daar haalt de ambachtsvrouw je op.

Voor gezellen (leerlingen) van 8 en met 12 jaar.NIEUWS


preHistorisch Dorp opent poorten met Kinderburgemeester
2019-03-21

Zaterdag 30 maart komt Kinderburgemeester Loïs van Rooij de poorten van het preHistorisch Dorp openen voor het nieuwe seizoen. Zeker toepasselijk, omdat het museum eind vorig jaar nog werd verkozen tot hét Kidsproof Museum van Noord-Brabant. In het preHistorisch Dorp maak je in één dag een tijdreis van 15.000 jaar. Onderweg ontmoet je jagers uit de steentijd, boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Maak een praatje en laat je verrassen door hun verhalen over het dagelijks leven in het verleden.

bekijk het evenement >


Winnaar kidsproof 2019!

preHistorisch Dorp is voor het tweede jaar op rij verkozen tot hét Kidsproof museum van Noord-Brabant. In totaal werden de Nederlandse musea dit jaar ruim 11.000 keer onder de loep genomen door 'museuminspecteurs', kinderen tot en met 12 jaar. Dankzij hun inspectierapporten prolongeren wij de titel. 

bekijk het evenement >