Historisch Ambachtenlab

Weet jij hoe je van leer een armband maakt? Of wil je heel graag een eigen drinkbeker van hoorn maken? Kom dan naar het Historisch Ambachtenlab in het preHistorisch Dorp in Eindhoven.
Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen op woensdagmiddag creatief aan de slag met oeroude technieken in deze historische knutselclub.


Doe je graag leuke dingen op je vrije woensdagmiddag? En ben je het liefst creatief bezig? Kom dan, alleen of samen met je vrienden, naar het preHistorisch Dorp. Waan je een hele middag in een andere tijd en maak iets moois met je eigen handen, terwijl je genieten van zelfgemaakte thee. Kinderen gaan na deze middag nooit met lege handen naar huis.

Het Historisch Ambachtenlab vindt iedere woensdagmiddag plaats van 15:00 tot 17:00 uur.
Elke week heeft een ander praktisch onderdeel. Bekijk het programma hieronder en kies het onderdeel dat bij jou past. Het thema voor het najaar is vuur.
4 september: uitgebreid vuur maken

11 september: vuur en kralen maken

18 september: vuur en kuiloven maken

25 september: vuur, broodje en boter maken

2 oktober: vuur maken en tin gieten

9 oktober: vuur maken en een beiteltje smeden

23 oktober: vikingmutsje maken

30 oktober: kaproen maken

Let op: het programma voor het ambachtenlab is onder voorbehoud van wijzigingen

Meedoen
De kosten voor het Historisch Ambachtenlab bedragen 12,50 euro per keer, dit is inclusief de entree tot het preHistorisch Dorp.
Wil je meerdere keren komen? Koop dan een strippenkaart! Deze geeft 5 keer toegang tot het Historisch Ambachtenlab voor 50 euro.

De kaarten zijn te koop bij de kassa van het preHistorisch Dorp.
Let op: we hanteren een maximaal aantal deelnemers van 15, zodat we iedereen persoonlijke aandacht kunnen geven.