Themaweekend Food: proef de tijdperken!

Ontdek dit weekend in preHistorisch Dorp álles over 15.000 jaar eten. Hoe mensen eerst op jacht gingen en later hun eten zélf verbouwden. Hoe ze ervoor zorgden dat alles ook zonder koelkast goed bleef en wat voor lekkers ze ervan brouwden. En natuurlijk mag je overal van proeven!

De Romeinen laten je zien hoe zij kaas maakten. Ze laten je ook proeven van alle exotische kruiden die we dankzij hen in ons land hebben leren kennen.

De jagers gaan koken zonder kookpotten. In een zak van dierenhuid maken zij een heerlijk soepje! Ze laten ook zien hoe je vis kunt klaar maken én langer houdbaar kunt maken.

Maar je kunt ook genieten van een speenvarken aan het spit, middeleeuwse stoofpotten, versgebakken brood, ijzertijdsoep, prehistorische pap, een imker met de heerlijkste honing en nog veel meer!

In de Romeinse boerderij staat bovendien een kleine tentoonstelling. Want samen eten betekent ook samen aan tafel! Maar hoe dekten ze in de middeleeuwen hun tafels? En wat lag er precies op ons bordje in de Romeinse tijd? In de tentoonstelling “Aan tafel! Gedekte tafels toen en nu” zie je zes tafels – elk afkomstig uit een ander tijdperk en vol met eten op de bijbehorende bordjes!

Kom dit weekend naar preHistorisch Dorp en proef het verleden!

Za 8 & zo 9 september 11.00 - 17.00 uur.