Themaweekend Food: proef de tijdperken!

Ontdek dit weekend in preHistorisch Dorp álles over 15.000 jaar eten. Hoe mensen eerst op jacht gingen en later hun eten zélf verbouwden. Hoe ze ervoor zorgden dat alles ook zonder koelkast goed bleef en wat voor lekkers ze ervan brouwden. En natuurlijk mag je overal van proeven!

De Romeinen laten je zien hoe zij kaas maakten. Ze laten je ook proeven van alle exotische kruiden die we dankzij hen in ons land hebben leren kennen.

De jagers gaan koken zonder kookpotten. In een zak van dierenhuid maken zij een heerlijk soepje! Ze laten ook zien hoe je vis kunt klaar maken én langer houdbaar kunt maken.

Maar je kunt ook genieten van een speenvarken aan het spit, middeleeuwse stoofpotten, versgebakken brood, ijzertijdsoep, prehistorische pap, een imker met de heerlijkste honing en nog veel meer!

In de Romeinse boerderij staat bovendien een kleine tentoonstelling. Want samen eten betekent ook samen aan tafel! Maar hoe dekten ze in de middeleeuwen hun tafels? En wat lag er precies op ons bordje in de Romeinse tijd? In de tentoonstelling “Aan tafel! Gedekte tafels toen en nu” zie je zes tafels – elk afkomstig uit een ander tijdperk en vol met eten op de bijbehorende bordjes!

Kom dit weekend naar preHistorisch Dorp en proef het verleden!

Za 8 & zo 9 september 11.00 - 17.00 uur.NIEUWS


Het Historisch Ambachtenlab is van start!
2019-03-28

Wees erbij! Het Historisch Ambachtenlab is weer van start. Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud, en ben jij op woensdagmiddag het liefst creatief bezig? Kom dan alleen of samen met je vrienden, naar het preHistorisch Dorp. Waan je een hele middag in een andere tijd en maak iets moois met je eigen handen!

bekijk het evenement >


Winnaar kidsproof 2019!

preHistorisch Dorp is voor het tweede jaar op rij verkozen tot hét Kidsproof museum van Noord-Brabant. In totaal werden de Nederlandse musea dit jaar ruim 11.000 keer onder de loep genomen door 'museuminspecteurs', kinderen tot en met 12 jaar. Dankzij hun inspectierapporten prolongeren wij de titel. 

bekijk het evenement >


3 en 4 augustus: spinnersweekend

Wol- en Spinliefhebbers opgelet! Op 3 en 4 augustus houden wij een spinnersweekend. Je bent deze twee dagen welkom om alles te ontdekken over de geschiedenis van het spinnen van wol en vlas, maar vooral om zélf mee te doen.

bekijk het evenement >