Themaweekend Food: proef de tijdperken!

Ontdek dit weekend in preHistorisch Dorp álles over 15.000 jaar eten. Hoe mensen eerst op jacht gingen en later hun eten zélf verbouwden. Hoe ze ervoor zorgden dat alles ook zonder koelkast goed bleef en wat voor lekkers ze ervan brouwden. En natuurlijk mag je overal van proeven!

De Romeinen laten je zien hoe zij kaas maakten. Ze laten je ook proeven van alle exotische kruiden die we dankzij hen in ons land hebben leren kennen.

De jagers gaan koken zonder kookpotten. In een zak van dierenhuid maken zij een heerlijk soepje! Ze laten ook zien hoe je vis kunt klaar maken én langer houdbaar kunt maken.

Maar je kunt ook genieten van een speenvarken aan het spit, middeleeuwse stoofpotten, versgebakken brood, ijzertijdsoep, prehistorische pap, een imker met de heerlijkste honing en nog veel meer!

In de Romeinse boerderij staat bovendien een kleine tentoonstelling. Want samen eten betekent ook samen aan tafel! Maar hoe dekten ze in de middeleeuwen hun tafels? En wat lag er precies op ons bordje in de Romeinse tijd? In de tentoonstelling “Aan tafel! Gedekte tafels toen en nu” zie je zes tafels – elk afkomstig uit een ander tijdperk en vol met eten op de bijbehorende bordjes!

Kom dit weekend naar preHistorisch Dorp en proef het verleden!

Za 8 & zo 9 september 11.00 - 17.00 uur.NIEUWS


nominatie leukste uitje van Brabant: Stem op ons!
2018-09-12

preHistorisch Dorp staat volgens de ANWB al op de tweede plaats voor "Leukste uitje, Noord-Brabant 2019". Help ons eerste worden door op ons te stemmen! Vind jij ons leuk en gun je ons 10-sterren? Doe mee en maak kans op een leuk uitje voor het hele gezin!

bekijk het evenement >


Scholen gratis naar preHistorisch Dorp: Inschrijving Museumschatjes geopend vanaf 28 augustus
2018-08-24

De inschrijving is inmiddels gesloten!

 Brabantse schoolgroepen kunnen preHistorisch Dorp gratis bezoeken met Museumschatjes. Klassen maken op een leuke, interactieve manier kennis met erfgoed én preHistorisch Dorp. Schrijf uw school snel; in deelname is beperkt!

bekijk het evenement >


REDBAD Experience
2018-06-26

Ontdek de wereld van REDBAD op dé filmlocatie. Met onder meer een exclusieve voorpremière en het Surviving REDBAD weekend.

bekijk het evenement >