Themaweekend Food: proef de tijdperken!

Ontdek dit weekend in preHistorisch Dorp álles over 15.000 jaar eten. Hoe mensen eerst op jacht gingen en later hun eten zélf verbouwden. Hoe ze ervoor zorgden dat alles ook zonder koelkast goed bleef en wat voor lekkers ze ervan brouwden. En natuurlijk mag je overal van proeven!

De Romeinen laten je zien hoe zij kaas maakten. Ze laten je ook proeven van alle exotische kruiden die we dankzij hen in ons land hebben leren kennen.

De jagers gaan koken zonder kookpotten. In een zak van dierenhuid maken zij een heerlijk soepje! Ze laten ook zien hoe je vis kunt klaar maken én langer houdbaar kunt maken.

Maar je kunt ook genieten van een speenvarken aan het spit, middeleeuwse stoofpotten, versgebakken brood, ijzertijdsoep, prehistorische pap, een imker met de heerlijkste honing en nog veel meer!

In de Romeinse boerderij staat bovendien een kleine tentoonstelling. Want samen eten betekent ook samen aan tafel! Maar hoe dekten ze in de middeleeuwen hun tafels? En wat lag er precies op ons bordje in de Romeinse tijd? In de tentoonstelling “Aan tafel! Gedekte tafels toen en nu” zie je zes tafels – elk afkomstig uit een ander tijdperk en vol met eten op de bijbehorende bordjes!

Kom dit weekend naar preHistorisch Dorp en proef het verleden!

Za 8 & zo 9 september 11.00 - 17.00 uur.NIEUWS


Een weekend vol paasactiviteiten
2019-04-12

Bij ons vier je 3 dagen lang Pasen. Traditiegetrouw gaan we lekker aan de slag met eieren! Je kan paaseieren versieren met verschillende kleuren in het Ambachtenhuis, symbolen van klei maken, eieren zoeken en nog veel meer.

bekijk het evenement >


Paasbrunch in het preHistorisch Dorp
2019-04-02

Vier het voorjaar en geniet samen met je familie van een heerlijke paasbrunch in het preHistorisch Dorp. Schuif eerste of tweede paasdag aan in onze herberg en laat je verwennen in een historische setting. Bij mooi weer brunchen we buiten! Naderhand kun je uiteraard met z’n allen genieten van de levende geschiedenis in ons museum: rondleidingen, workshops, dieren en natuurlijk allerlei paasactiviteiten. Tijdens Pasen zijn wij geopend van 10:00 – 17:00 uur, ook op maandag!

bekijk het evenement >


Het Historisch Ambachtenlab gaat van start!
2019-03-28

Wees erbij! Het Historisch Ambachtenlab gaat weer van start. Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud, en ben jij op woensdagmiddag het liefst creatief bezig? Kom dan alleen of samen met je vrienden, naar het preHistorisch Dorp. Waan je een hele middag in een andere tijd en maak iets moois met je eigen handen!

bekijk het evenement >