Reis 15.000 jaar in 1 dag!

Jouw leukste zomertrip: reis 15.000 jaar terug in de tijd, ontmoet heel veel historische figuren in hun jagershutten, ambachtshuizen, prehistorische en inheems Romeinse hoeves. Met vele historische belevenissen, van vuur & ijzer maken, broodjes bakken tot boomstamkano varen, boogschieten en nog veel meer!

Bezoek de geschiedenis en beleef vele millennia boordevol historische activiteiten.

Ontdek hoe mensen in verschillende tijdperken voor hun voedsel zorgden: ga op jacht met een echte speer, leer boogschieten, graan malen en bak broodjes boven een open vuur. Proef verse kruidenthee in de ijzertijd! Ervaar zelf hoe stoere jagers, Frankische en Viking-krijgers eruit zagen en maak zelf een selfie met helm, maliënkolder en natuurlijk een echt zwaard.

Maak jij een vaartochtje in een handgemaakte, prehistorische boomstamkano? En sla als een historische bouwer zelf houten pennen!

Kinderen speelden natuurlijk ook vroeger al toffe spelletjes, en ze maakten zelf muziek. Verdeeld over het hele openluchtmuseum speel jij net zoals vroeger!

In het Ambachtenhuis leer je vele middeleeuwse ambachten. Wat maak jij vandaag?

De middeleeuwse herberg ligt aan het marktplein. Hier kun je altijd voor een verkoelend drankje of heerlijke hapje terecht. Ook de rondleidingen en Augmented & Virtual Reality-toer de Tijdkijker starten bij het Marktplein!

Bestel direct je tickets

Redbad-tentoonstelling ontdek het echte verhaal achter de legende. Met onder meer originele filmkostuums, en film The Makers (the-making-of). En natuurlijk de echte (handgesmeden) Redbad-zwaarden.

EXTRA Naast vele historische bewoners ontvangt preHistorisch Dorp verdeelt over de zomervakantie bijzondere gasten waaronder Blauwe Swaen, Bastiaan de verteller, pottenbakkers en diverse ambachtsgroepen.
NIEUWS


REDBAD Experience
2018-06-26

Ontdek de wereld van REDBAD op dé filmlocatie. Met onder meer een exclusieve voorpremière en het Surviving REDBAD weekend.

bekijk het evenement >


Bezoek preHistorisch Dorp nu voor 1 euro
2018-06-05

Met de Lidl Museumactie bezoek je preHistorisch Dorp voor maar 1 euro! Zorg dat je snel je voucher aanvraagt, want op = op.

bekijk het evenement >


telefonische werkzaamheden
2018-05-25

Vrijdag 25 mei wordt er achter de schermen gewerkt aan onze telefooncentrale.

bekijk het evenement >