Lerarendag

Docenten maken kennis met preHistorisch Dorp, de educatieve programma's en methodes tijdens de lerarendag op woensdagmiddag 11 april.

Neem een voorproefje op onze historische educatieve programma’s, schoolreisje of schoolkamp! Bezoek de lerarendag op woensdagmiddag 11 april

Hoofd Educatie Yvonne Lammers ontvangt je om 14.00 uur voor een heerlijke koffie/verse kruidenthee met koek in de sfeervolle herberg Den Bonten Os. Op het programma onder meer rondleidingen door prehistorie en middeleeuwen. 

We vertellen je graag alles over de leidende thema's bij de verschillende tijdvakken. En hoe onze programma's zijn afgestemd op de hedendaagse doorlopende leerlijnen en inspelen op de ontwikkeling van 21e-eeuwse vaardigheden 

Doe je ook met een van onze ambachten? Maak kennis met levensechte geschiedenisles! 

Aanmelden gratis via lerarendag@preHistorischDorp.nlNIEUWS


Weer meer bezoekers!
2017-12-22

preHistorisch Dorp in Eindhoven ontving in 2017 16% meer bezoekers dan een jaar eerder. Ook waarderen de bezoekers het historisch openluchtmuseum beter: preHistorisch Dorp won de Kidsproofprijs 2018 van de Museumvereniging en kroonde zich daarmee tot beste van Noord-Brabant en derde van Nederland.

bekijk het evenement >


Bezichtig een echt Vikingschip!
2017-09-21

Vikingschip Sebbe Als ligt dit seizoen aangemeerd bij de steigers naar het tijdperk van de Franken en Vikingen. Bezoekers kunnen het schip tot en met 29 oktober bewonderen. Ook zal er in de komende weken een vroeg-middeleeuws kerkje verrijzen, de houten pallisade uitgebreid worden naar het prehistorische museumdeel. En er komen echte Vikingen trainen. Dat allemaal als voorbereiding op het grootse historische filmepos Redbad.

bekijk het evenement >


Expositie: Terugblik op Eindhoven tijdens WO II
2017-09-18

75 jaar na dato vertellen het Eindhoven Museum en de Bibliotheek Eindhoven het verhaal over het Sinterklaasbombardement en de Tweede Wereldoorlog in Eindhoven.

bekijk het evenement >