Lerarendag

Maak kennis met een levensechte geschiedenisles! Neem een voorproefje op onze educatieve historische programma's en schookampen. Bezoek de lerarendag op woensdagmiddag 10 april. Hoofd educatie Yvonne Lammers ontvangt je om 14:00 in de sfeervolle Herberg Den Bonten Os. Op het programma staan onder meer rondleidingen door de prehistorische en de middeleeuwen. Aanmelden kan gratis via lerarendag@prehistorischdorp.nl.


Welk tijdvak past bij jouw lessen?

Verdeeld over verschillende periodes biedt het preHistorisch Dorp educatieve programma's aan van anderhalf tot 4 uur. Leerlingen gaan na een rondleiding zelf aan de slag met historische activiteiten en oude ambachten.

Smeden kan al vanaf een twee-uurs programma, net zoals graan malen en vuur maken met vuursteen, slagijzer en tondel. Of kies je voor een programma waarbij de leerlingen onder begeleiding brood bakken in een prehistorische oven?

De groepsactiiteiten en educatieve programma's besteden aandacht aan leidende thema's bij de verschillende tijdvakken, zijn afgestemd op de hedendaagse doorlopende leerlijnen en spelen in op de ontwikkeling van 21-eeuwse vaardigheden.

Schoolreisje door 6 avontuurlijke tijdperken

Een schoolreisje wordt een heuse tijdreis. Een avontuurlijke trip door zes tijdperken van jagers en verzamelaars, ijzertijdboeren, 8e eeuwse Vikingen en langs middeleeuwse ambachtslieden. Speel de historische spelletjes en oefen als een middeleeuwse schildknaap die ridder wil worden. Vaar in een prehistorische boomstamkano of proef de Germaanse koeken die boven een kampvuur bereid worden.

Voor elk schoolreisje maken wij een programma op maat. Zo beleven jouw leerlingen de mooiste schooldag van het jaar!NIEUWS


Groots Vikingfestival met 300 Vikingen
2019-06-08

De Vikingen vallen het preHistorisch Dorp binnen! Het grootse Vikingfestival brengt dit jaar bijna 300 Vikingen naar Eindhoven van 8 t/m 10 juni. Het hele dorp wordt drie dagen lang overspoeld door een kampement van ambachtslieden, handelaars en krijgers.

bekijk het evenement >


Back to basic: Kom logeren in de prehistorie
2019-05-23

Pak je spullen en vertrek voor een weekend op een reis 2500 jaar terug in de tijd. Grijp deze kans om een nacht door te brengen in een ver verleden. Op zaterdag 6 juli is het preHistorisch Dorp open voor een overnachting.

bekijk het evenement >


Een weekend vol paasactiviteiten
2019-04-12

Bij ons vier je 3 dagen lang Pasen. Traditiegetrouw gaan we lekker aan de slag met eieren! Je kan paaseieren versieren met verschillende kleuren in het Ambachtenhuis, symbolen van klei maken, eieren zoeken en nog veel meer.

bekijk het evenement >