Lerarendag

Docenten maken kennis met preHistorisch Dorp, de educatieve programma's en methodes tijdens de lerarendag op woensdagmiddag 11 april.

Neem een voorproefje op onze historische educatieve programma’s, schoolreisje of schoolkamp! Bezoek de lerarendag op woensdagmiddag 11 april

Hoofd Educatie Yvonne Lammers ontvangt je om 14.00 uur voor een heerlijke koffie/verse kruidenthee met koek in de sfeervolle herberg Den Bonten Os. Op het programma onder meer rondleidingen door prehistorie en middeleeuwen. 

We vertellen je graag alles over de leidende thema's bij de verschillende tijdvakken. En hoe onze programma's zijn afgestemd op de hedendaagse doorlopende leerlijnen en inspelen op de ontwikkeling van 21e-eeuwse vaardigheden 

Doe je ook met een van onze ambachten? Maak kennis met levensechte geschiedenisles! 

Aanmelden gratis via lerarendag@preHistorischDorp.nlNIEUWS


preHistorisch Dorp opent poorten met Kinderburgemeester
2019-03-21

Zaterdag 30 maart komt Kinderburgemeester Loïs van Rooij de poorten van het preHistorisch Dorp openen voor het nieuwe seizoen. Zeker toepasselijk, omdat het museum eind vorig jaar nog werd verkozen tot hét Kidsproof Museum van Noord-Brabant. In het preHistorisch Dorp maak je in één dag een tijdreis van 15.000 jaar. Onderweg ontmoet je jagers uit de steentijd, boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Maak een praatje en laat je verrassen door hun verhalen over het dagelijks leven in het verleden.

bekijk het evenement >


Winnaar kidsproof 2019!

preHistorisch Dorp is voor het tweede jaar op rij verkozen tot hét Kidsproof museum van Noord-Brabant. In totaal werden de Nederlandse musea dit jaar ruim 11.000 keer onder de loep genomen door 'museuminspecteurs', kinderen tot en met 12 jaar. Dankzij hun inspectierapporten prolongeren wij de titel. 

bekijk het evenement >