Logeer in het verleden

Een weekend lang leven, precies zoals vroeger: overnachten in een vroegmiddeleeuwse hoeve en meedoen aan historische activiteiten. Jij leeft van zonsopgang tot na zonsondergang in een compleet andere tijd. Een bijzondere meerdaagse belevenis waarbij je het échte leven in de vroege middeleeuwen ervaart. 

De 9e eeuwse Adellijke Hoeve is een van de meest sfeervolle gebouwen in preHistorisch Dorp. Binnen en buiten op het erf doe jij mee aan unieke historische activiteiten samen met een echte historische bewoner. Natuurlijk ga je op ontdekkingsreis en neem je deel aan de uitgebreide rondleiding door onze zes tijdperken.

Je bereidt op authentieke wijze en boven een open vuur de maaltijden, met bijvoorbeeld handgemaakt brood uit een oer-oven en drinkt zelf geplukte kruidenthee. Maar er staat veel meer op het programma, een weekend vol avonturen!

 Zijn jullie klaar voor deze back to basic-tijdreis? Tijdreizigers van 4 t/m 99 jaar bieden wij een unieke ervaring. Kinderen onder de 16 jaar kunnen meedoen als zij worden begeleid door een meerderjarige deelnemer.

Bestel direct jouw deelnamebewijs

Datum za 15 & zo 16 september
Tijd Zaterdag vanaf 10.30 uur tot zondag 13.00 uur (zondagmiddag deelname aan reguliere zomeractiviteiten)
Deelnemers minimaal 15 - maximaal 25 
Prijs Volwassenen: 69,- p.p. 
      Kinderen t/m 11: 49,- p.p. (max 3 kinderen onder begeleiding van een volwassene)

Maak jouw weekend compleet met historische kledij. Het kledingatelier stelt deze handgemaakte kleding beschikbaar tegen vergoeding van 24,50 euro. Wil je geheel in stijl als vroeger leven? Vermeld dan bij je aanmelding je lengte, kleding-, en schoenmaat. NIEUWS


Een weekend vol paasactiviteiten
2019-04-12

Bij ons vier je 3 dagen lang Pasen. Traditiegetrouw gaan we lekker aan de slag met eieren! Je kan paaseieren versieren met verschillende kleuren in het Ambachtenhuis, symbolen van klei maken, eieren zoeken en nog veel meer.

bekijk het evenement >


Paasbrunch in het preHistorisch Dorp
2019-04-02

Vier het voorjaar en geniet samen met je familie van een heerlijke paasbrunch in het preHistorisch Dorp. Schuif eerste of tweede paasdag aan in onze herberg en laat je verwennen in een historische setting. Bij mooi weer brunchen we buiten! Naderhand kun je uiteraard met z’n allen genieten van de levende geschiedenis in ons museum: rondleidingen, workshops, dieren en natuurlijk allerlei paasactiviteiten. Tijdens Pasen zijn wij geopend van 10:00 – 17:00 uur, ook op maandag!

bekijk het evenement >


Het Historisch Ambachtenlab gaat van start!
2019-03-28

Wees erbij! Het Historisch Ambachtenlab gaat weer van start. Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud, en ben jij op woensdagmiddag het liefst creatief bezig? Kom dan alleen of samen met je vrienden, naar het preHistorisch Dorp. Waan je een hele middag in een andere tijd en maak iets moois met je eigen handen!

bekijk het evenement >