meivakantie: Rare jongens die Romeinen? Ontdek het zelf!

Ontdek een Romeins kampement, doe mee met de legionairstraining, leer alles over Romeinse goden, het eten, speel spelletjes van 2.000 jaar geleden en maak zelf een Romeinse mantelspeld!

De Romeinen veroverden zuidelijk Nederland, dat ze Campinia noemden. Er ontstond een levendige ruilhandel tussen het enorme leger en onze vroege voorouders. Ruilhandel ontstond met spullen die we hier nog niet kenden. Denk aan kippen, geiten, walnoten, prei, knoflook, klauwhamer, cement, gedraaid aardewerk, enz. enz. Er werd zelfs betaald in geld.

En in plaats dat de boeren belasting moesten betalen, moesten hun zonen in Romeinse krijgsdienst. Deze duurde wel 20 jaar, als je het overleefde. Daarna was je vaak wel rijk en een Romeins staatsburger!  

Ontdek zelf hoe het was om in Brabant te wonen ten tijde van de Romeinen en oordeel zelf of de komst van deze Rare jongens wel zo fijn was…….. en of de mensen hier wel 100% Romeins waren. Lees onder de video het complete programma.

Boek nu je tickets!

Met onder meer:

  • ROMEINS KAMPEMENT Legio II Agvsta - Romeinse soldaten, ambachtslieden en Romeinse burgers die je graag meer vertellen over het dagelijks leven in de Romeinse tijd. (29 april - 7 mei)
  • LEGIONAIRS TRAINING Hoe was het om in het Romeinse leger te vechten? Word opgeleid als Romeinse soldaat en ontdek het zelf! (Niet op 29 april, 5 mei en 7 mei)
  • ROMEINSE GODEN De Romeinen brachten nieuwe goden mee. En om de goden tevreden te stemmen moest er geofferd worden. Leer alles over de Bataafse god Hercules Magusanus en bedenk een eigen Romeinse naam om als een graffiti op de muur te schrijven.   
  • ROMEINS ETEN (Smidse) De Romeinen brachten vele lekkernijen met zich mee. Wat dacht je van brood en het kippen-ei? Ga zelf aan de slag en bak Romeinse koeken. Maak kennis met de soms wat vreemde Romeinse tafelmanieren. Zo veegden de Romeinen hun handen af aan de haren van een slaaf!  
  • SPELLETJES Romeinen hielden wel van vermaak. In de Kempen waren er geen amfitheaters met gladiatoren, maar ze hadden genoeg andere spelletjes om je te vermaken. En vergeet niet te wedden, hè?
  • FIBULA MAKEN Romeinen hielden ook van mooie kleren en sierraden. Maak zelf een een fraaie Fibula, een Romeinse mantelspeld!

zaterdag 22 april t/m zondag 7 mei dagelijks 11.00 - 17.00 uur

LET OP: Koningsdag, donderdag 27 april gesloten!