Moederdag High Tea!

Verwen je moeder met een heerlijke High Tea, inclusief historische beauty salon!

Op zondagmiddag 13 mei   kun je bij ons je moeder in de watten leggen terwijl je zelf een superleuk uitje hebt. Hoe fijn is dat?!

Na een heerlijke High Tea voor het hele gezin, wordt moeder onder begeleiding van een Historische Schoonheidsspecialiste door haar kinderen verwend. Ook in het verleden maakten vrouwen zich immers al mooi. Bijvoorbeeld door hun haar kunstig te vlechten, hun wangen rood te verven of hun ogen zwart te omranden. De moeders zullen er oogverblindend uit zien! De kinderen kunnen bovendien aan de slag om een prachtig geurig verwencadeautje te maken. Voor moeder uiteraard, maar misschien ook wel een beetje voor henzelf.

Is moeder door en door verwend? Dan is er buiten in ons dorp genoeg te beleven! In het Hemelvaart/moederdagweekend gaan we namelijk terug naar de tijd van de Tachtigjarige oorlog. Soldaten uit die tijd zullen hun kampement in ons dorpje opslaan en gedurende het hele weekend de vuurwapens laten knallen. Je kunt bovendien meetrainen met een echte soldaten-rekruteer!

Op het menu:

  • Verse kruidenthee van het vuur
  • Luxe koeken en taarten
  • Bocadillo-bites; Spaanse tapas van zeer luxe belegde mini-ciabatta’s
  • Goed gevulde maaltijdsalade
  • Quiche-puntjes
  • Groentenchips
  • Crudité met dippers
  • Hemelse modder

Inclusief entree preHistorisch Dorp, 13 mei vanaf 11.00 uur (bestaand uit toegang en gratis deelname aan alle activiteiten, workshops boogschieten, vuur maken en fibula (mantelspeld) maken & rondleidingen). De high tea wordt vanaf 15.00 uur geserveerd.

Bestel direct je tickets!

Kinderen t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 11 jaar € 19,95, vanaf 12 jaar € 24,95

nb. overige drankjes zijn niet bij de high tea inbegrepen.


NIEUWS


Het Historisch Ambachtenlab is van start!
2019-03-28

Wees erbij! Het Historisch Ambachtenlab is weer van start. Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud, en ben jij op woensdagmiddag het liefst creatief bezig? Kom dan alleen of samen met je vrienden, naar het preHistorisch Dorp. Waan je een hele middag in een andere tijd en maak iets moois met je eigen handen!

bekijk het evenement >


Winnaar kidsproof 2019!

preHistorisch Dorp is voor het tweede jaar op rij verkozen tot hét Kidsproof museum van Noord-Brabant. In totaal werden de Nederlandse musea dit jaar ruim 11.000 keer onder de loep genomen door 'museuminspecteurs', kinderen tot en met 12 jaar. Dankzij hun inspectierapporten prolongeren wij de titel. 

bekijk het evenement >


3 en 4 augustus: spinnersweekend

Wol- en Spinliefhebbers opgelet! Op 3 en 4 augustus houden wij een spinnersweekend. Je bent deze twee dagen welkom om alles te ontdekken over de geschiedenis van het spinnen van wol en vlas, maar vooral om zélf mee te doen.

bekijk het evenement >