Oervlees workshop: uitverkocht!

Let op: helaas is de oervlees workshop op 10 november 2019 uitverkocht! 

Kleurrijk, mals oervlees van bijzondere oervarkens uit onze varkenskraal in de tijd van de eerste boeren. Ontdek tijdens deze sfeervolle avond op 10 november hoe je een varken uitbeent en de lekkerste stukjes van dit boerderijdier. Tot slot proef je ook hoe smaakvol de oervarkens zijn tijdens het diner. Sluit jij met een select gezelschap aan bij de workshop oervlees in het preHistorisch Dorp? Reserveer je plek dan nu!

Vroeger was het doodnormaal om zelf je dieren te slachten: van kip tot varken. Tijdens deze workshop beent de slager een varken uit en leer je wat je wel en wat je niet van het varken kunt gebruiken voor voeding. Ontdek waar de speklappen vandaan komen en waar de varkenshaas en kinnebak nou precies zitten. Je gaat zelf het varken snijden en op ambachtelijke wijze worst maken. Vervolgens bereiden we samen het bijzondere vlees voor een uniek diner, met naast het verse vlees ook zelfgemaakte stamppotten van het oervlees. Onder het genot van een streekbiertje of goede wijn starten we vervolgens met het diner. Drank is inbegrepen in de prijs, het oervlees dat overblijft na het diner (enkele kilo’s p.p.) mag mee naar huis.


De cursus is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de herkomst van ons voeding. Een echte aanrader voor vlees-, bushcraft- en survivalliefhebbers om de fijne kneepjes van het slachten van een varken te leren. Biologisch boer en slager John van Lieshout vertelt je tijdens deze avond het bijzondere verhaal van big tot varkensbiefstuk. Het varken dat we gebruiken is een van de twee oervarkens van het preHistorisch Dorp. Deze varkens groeiden dit jaar op in de prehistorische varkenskraal.

Praktische informatie

De workshop vindt op zondagavond 10 november plaats in de Herberg Den Bonten Os van het preHistorisch Dorp. We ontvangen je graag vanaf 16:45 bij de herberg voor een drankje bij het haardvuur. Voor € 75,- neem jij deel aan de workshop oervlees. Dit is inclusief stamppottenbuffet, drank en vlees van het varken.