REDBAD EXPO

Bij preHistorisch Dorp kun je je de hele zomer onderdompelen in de Wereld van Redbad.

Een stuk van de set wordt speciaal heringericht met de belangrijkste kostuums, wapens en andere iconische props uit de film!

Neem plaats aan de tafel waar Gijs Naber, Jonathan Banks en Loes Haverkort hun rollen vertolkten, verkleed je als Frank of Fries en maak een selfie op Redbads troon!

De expositie vergelijkt het historische beeld van de wereld van de legende Redbad met de vertaling naar het witte doek, aan de hand van scripts, moodboards en verhalen van de makers. 

Wat is authentiek? Wat is fantasie? Kom kijken en vorm je eigen oordeel! Met making-of-film: The Makers. Vanaf 30 juni

Hoe belangrijk is authenticiteit?

Nog voor de film uitkwam barstten de hevige kritieken los. Zodra de eerste foto’s verschenen struikelde de ene historicus over de andere levende-geschiedenis beoefenaar. ‘Die kleding! Die schilden! Die zwaarden! Redbad heette Radbod! Hoe durven ze! Zo’n film moet in ieder geval kloppen – kunnen ze het nou nooit iets goed doen? Alle re-enactors schamen zich!’ 

Opvallend in dergelijke kritieken is het kennelijke eigendomsrecht wat gevoeld wordt door geschiedenisliefhebbers. Zouden FBI-agenten zich ook zo opwinden over de zoveelste Amerikaanse politieserie? Geschiedenis is van ons allemaal en daar mag je, zolang het geen educatieve documentaire betreft, toch mee ‘spelen’? 

De Redbad-makers spreken dan ook van een film over de legende Redbad, waarbij zij de essentie van de tijdgeest – de spanning, het avontuur, de strijd tussen traditie en vernieuwing - hebben willen vangen. Voor het preHistorisch Dorp (dat normaal gezien vanwege haar educatieve functie de ‘authenticiteit’ zeer hoog in het vaandel heeft staan) is dát de reden geweest om aan de totstandkoming mee te werken. 

De romantiek van de vroege middeleeuwen spreekt bij een groot publiek enorm tot de verbeelding. En als het lukt om via een epische film die historische interesse bij een nóg breder publiek op te wekken – dan is de missie zeker geslaagd!NIEUWS


nominatie leukste uitje van Brabant: Stem op ons!
2018-09-12

preHistorisch Dorp staat volgens de ANWB al op de tweede plaats voor "Leukste uitje, Noord-Brabant 2019". Help ons eerste worden door op ons te stemmen! Vind jij ons leuk en gun je ons 10-sterren? Doe mee en maak kans op een leuk uitje voor het hele gezin!

bekijk het evenement >


Scholen gratis naar preHistorisch Dorp: Inschrijving Museumschatjes geopend vanaf 28 augustus
2018-08-24

De inschrijving is inmiddels gesloten!

 Brabantse schoolgroepen kunnen preHistorisch Dorp gratis bezoeken met Museumschatjes. Klassen maken op een leuke, interactieve manier kennis met erfgoed én preHistorisch Dorp. Schrijf uw school snel; in deelname is beperkt!

bekijk het evenement >


REDBAD Experience
2018-06-26

Ontdek de wereld van REDBAD op dé filmlocatie. Met onder meer een exclusieve voorpremière en het Surviving REDBAD weekend.

bekijk het evenement >