De Romeinen komen!

In het preHistorisch Dorp in Eindhoven nemen de Romeinen de hele week het roer over. Bezoek de mannen én vrouwen uit die tijd van 28 april t/m 5 mei. 

Romeinse activiteiten
Laat je verwennen in de beautysalon in onze Romeinse boerderij, proef de Romeinse hapjes, verkleed je in toga of loop mee met de Romeinse modeshow. Liever iets stoerders? Marcheer dan mee in het kampement van de legionairs van re-enactmentgroep Legio Secunda Augusta of ga samen met ambachtslieden aan het werk.

Geschiedenis
Zo’n 2000 jaar geleden trokken de Romeinen onze streken binnen. Aan de limes, de Romeinse rijksgrens, bouwden zij hun forten. De bevolking die vlakbij deze grens woonde (die langs de Rijn liep) kwam vaak in contact met de Romeinen. In onze streken rondom Eindhoven was dat veel minder. Toch sijpelden er ook bij ons Romeinse gebruiken en spulletjes door. Van 28 april t/m 5 mei komt Legio Augusta II bij ons op bezoek. Zij laten jou het echte soldatenleven zien én beleven.

De gewone burger
Bij onze tijdgidsen ervaar je hoe het leven voor de gewone burgers veranderde: zij kregen bijvoorbeeld een Romeinse maalsteen en soms wat luxe producten van de Romeinen mee. Uiteindelijk leerden we heel veel nieuwe dingen kennen zoals kippen, poezen, gedraaid aardewerk, olijfolie, wijn, citrusvruchten, Provençaalse kruiden en meer.

Romeinenweek
Hoewel de Romeinenweek officieel een week later is, haken wij wel aan op het thema ervan: ‘Waar zijn de vrouwen?’ De vrouwen, vaak onderbelicht, speelden namelijk ook een belangrijke rol in de Romeinse samenleving.  Dat doen we met een Romeinse beautysalon, het showen van Romeinse kleding, het klaarmaken van Romeinse hapjes en het spelen van Romeinse spelletjes. We vertellen ook over Romeinse godinnen en de rol van de Romeinse vrouw in het dagelijks leven. Dit jaar is het tijd voor de vrouwen om hun rol in de Romeinse samenleving te laten zien!

Wil je de Romeinse tijd écht ervaren? Bezoek dan het preHistorisch Dorp.
NIEUWS


Een weekend vol paasactiviteiten
2019-04-12

Bij ons vier je 3 dagen lang Pasen. Traditiegetrouw gaan we lekker aan de slag met eieren! Je kan paaseieren versieren met verschillende kleuren in het Ambachtenhuis, symbolen van klei maken, eieren zoeken en nog veel meer.

bekijk het evenement >


Paasbrunch in het preHistorisch Dorp
2019-04-02

Vier het voorjaar en geniet samen met je familie van een heerlijke paasbrunch in het preHistorisch Dorp. Schuif eerste of tweede paasdag aan in onze herberg en laat je verwennen in een historische setting. Bij mooi weer brunchen we buiten! Naderhand kun je uiteraard met z’n allen genieten van de levende geschiedenis in ons museum: rondleidingen, workshops, dieren en natuurlijk allerlei paasactiviteiten. Tijdens Pasen zijn wij geopend van 10:00 – 17:00 uur, ook op maandag!

bekijk het evenement >


Het Historisch Ambachtenlab gaat van start!
2019-03-28

Wees erbij! Het Historisch Ambachtenlab gaat weer van start. Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud, en ben jij op woensdagmiddag het liefst creatief bezig? Kom dan alleen of samen met je vrienden, naar het preHistorisch Dorp. Waan je een hele middag in een andere tijd en maak iets moois met je eigen handen!

bekijk het evenement >