Vakantie: iedere dag open!

Wij zijn deze zomervakantie ieder dag open. Dus zeven dagen per week + vele historische activiteiten + thema-weekenden!

Zin in een historisch uitje? Het verleden beleef je bij ons! De hele vakantie met extra lange rondleiding(en), doe-activiteiten en meer! Lees hier meer over het actuele dagprogramma.

Extra historische evenementen:

  • 16-17 juli preHistorische midzomer/ambachtsmarkt

Beoefen oeroude ambachten en beleef een prehistorische jaarmarkt in preHistorisch Dorp. Kempische ijzertijdbewoners maakten in de prehistorie alles zelf of ze ruilden hun spulletjes. Rond midzomernacht kwamen ze bijeen op de jaarmarkt voor ruilhandel.

  • 23-24 juli Alchemie

Professor Alchemisticus Bombasticus geeft bijzondere historische colleges: magie, alchemie en wonderbaarlijke wetenschap anno 1500.

  • 30-31 juli Middeleeuwse muziek & dans

Muziek speelde een belangrijke rol in het leven van de mensen in de middeleeuwen. Echte optredens van muzikanten waren echter heel bijzonder. 

  • 6-7 augustus Ambachten door de eeuwen heen

Oude ambachten herleven in preHistorisch Dorp zoals middeleeuws pottenbakken, smeden, textiel bewerking door de eeuwen heen. Onze ambachtslieden vertellen u graag over de technieken en achtergronden van deze vaak 'verdwenen' ambachten.

  • 13-14  augustus Middeleeuwse Magie

Een van de leukste dingen op een middeleeuwse markt is de goochelaar. Jannus de goochelaar verbaast u met zijn trucs en historische lach.

  • 20-21 augustus Ridders & Jonkvrouwen

Een compleet ridderkampement neem bezit van preHistorisch Dorp, met ambachtslieden, handelaren, kampleven en natuurlijk wapendemonstraties. Bijvoorbeeld met longboes, pieken, zwaarden en lontslotmusketten. Doe jij mee met de belegering van 'kasteel' Eindhoven?

  • 27-28 augustus 80-jarige oorlog

In de 80-jarige oorlog is Eindhoven liefst 17 keer overgegaan in handen van de Spaanse of de Staatstroepen. De belegeringen waren heftig met veel slachtoffers, schade aan gebouwen en de stadswal. Dit weekend zal Baroen alle aanwezige soldaten (doe mee!) drillen en een piek & musket-exercitie laten ervaren. Beleef het soldatenleven voor kinderen vanaf 6 jaar.

  • 3-4 september Ambachten

Oude ambachten herleven in preHistorisch Dorp zoals middeleeuws pottenbakken, smeden, textiel bewerking door de eeuwen heen. Onze ambachtslieden vertellen u graag over de technieken en achtergronden van deze vaak 'verdwenen' ambachten.NIEUWS


Het Historisch Ambachtenlab is van start!
2019-03-28

Wees erbij! Het Historisch Ambachtenlab is weer van start. Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud, en ben jij op woensdagmiddag het liefst creatief bezig? Kom dan alleen of samen met je vrienden, naar het preHistorisch Dorp. Waan je een hele middag in een andere tijd en maak iets moois met je eigen handen!

bekijk het evenement >


Winnaar kidsproof 2019!

preHistorisch Dorp is voor het tweede jaar op rij verkozen tot hét Kidsproof museum van Noord-Brabant. In totaal werden de Nederlandse musea dit jaar ruim 11.000 keer onder de loep genomen door 'museuminspecteurs', kinderen tot en met 12 jaar. Dankzij hun inspectierapporten prolongeren wij de titel. 

bekijk het evenement >


3 en 4 augustus: spinnersweekend

Wol- en Spinliefhebbers opgelet! Op 3 en 4 augustus houden wij een spinnersweekend. Je bent deze twee dagen welkom om alles te ontdekken over de geschiedenis van het spinnen van wol en vlas, maar vooral om zélf mee te doen.

bekijk het evenement >