Vakantie: iedere dag open!

Wij zijn deze zomervakantie ieder dag open. Dus zeven dagen per week + vele historische activiteiten + thema-weekenden!

Zin in een historisch uitje? Het verleden beleef je bij ons! De hele vakantie met extra lange rondleiding(en), doe-activiteiten en meer! Lees hier meer over het actuele dagprogramma.

Extra historische evenementen:

  • 16-17 juli preHistorische midzomer/ambachtsmarkt

Beoefen oeroude ambachten en beleef een prehistorische jaarmarkt in preHistorisch Dorp. Kempische ijzertijdbewoners maakten in de prehistorie alles zelf of ze ruilden hun spulletjes. Rond midzomernacht kwamen ze bijeen op de jaarmarkt voor ruilhandel.

  • 23-24 juli Alchemie

Professor Alchemisticus Bombasticus geeft bijzondere historische colleges: magie, alchemie en wonderbaarlijke wetenschap anno 1500.

  • 30-31 juli Middeleeuwse muziek & dans

Muziek speelde een belangrijke rol in het leven van de mensen in de middeleeuwen. Echte optredens van muzikanten waren echter heel bijzonder. 

  • 6-7 augustus Ambachten door de eeuwen heen

Oude ambachten herleven in preHistorisch Dorp zoals middeleeuws pottenbakken, smeden, textiel bewerking door de eeuwen heen. Onze ambachtslieden vertellen u graag over de technieken en achtergronden van deze vaak 'verdwenen' ambachten.

  • 13-14  augustus Middeleeuwse Magie

Een van de leukste dingen op een middeleeuwse markt is de goochelaar. Jannus de goochelaar verbaast u met zijn trucs en historische lach.

  • 20-21 augustus Ridders & Jonkvrouwen

Een compleet ridderkampement neem bezit van preHistorisch Dorp, met ambachtslieden, handelaren, kampleven en natuurlijk wapendemonstraties. Bijvoorbeeld met longboes, pieken, zwaarden en lontslotmusketten. Doe jij mee met de belegering van 'kasteel' Eindhoven?

  • 27-28 augustus 80-jarige oorlog

In de 80-jarige oorlog is Eindhoven liefst 17 keer overgegaan in handen van de Spaanse of de Staatstroepen. De belegeringen waren heftig met veel slachtoffers, schade aan gebouwen en de stadswal. Dit weekend zal Baroen alle aanwezige soldaten (doe mee!) drillen en een piek & musket-exercitie laten ervaren. Beleef het soldatenleven voor kinderen vanaf 6 jaar.

  • 3-4 september Ambachten

Oude ambachten herleven in preHistorisch Dorp zoals middeleeuws pottenbakken, smeden, textiel bewerking door de eeuwen heen. Onze ambachtslieden vertellen u graag over de technieken en achtergronden van deze vaak 'verdwenen' ambachten.