Vikingfeest: aan tafel bij de Vikingen!

Schuif zaterdag 19 mei aan bij het Vikingfeest in de middeleeuwse Herberg “Den Bonten Os”. Ontdek, onder het genot van historische liederen, de culinaire hoogstandjes van de oude Scandinaviërs met een moderne twist.

Om 17:15 ontvangen wij je op het middeleeuws marktplein met een welkomstdrankje en een amuse. Vervolgens nemen we je mee naar de herberg. Echte Vikingen brengen een bijzonder sfeer historische muziek! Op alle tafels vind je een rijkelijk assortiment van de onderstaande gerechten en kun je zelf naar hartenlust opscheppen! 


Op het menu:

  • Groentesoep met speltbrood en kruidenbrood
  • Gepocheerde hele zalm met komkommer
  • Hele kippen gevuld met gehakt en gedroogd fruit
  • Hele gegrilde beenham
  • Vegetarische gevulde pompoenen
  • Weelderige stukken vers fruit
  • Kaas en worst plank
  • Gemengde verse salade
  • Gepofte aardappel met roomkaas

Bestel hier je tickets!

Het Vikingfeest is inclusief Vikingfestival-ticket, amuse en drankje.

Vóór vrijdag 18 mei reserveren VOL = VOL

Het feestmaal sluit aan bij het Vikingfestival. 200+ Vikingen, demonstraties van ambachten, marktkramen, vechtshows, verhalen, muziek en nog veel meer. Je kunt de hele dag genieten van wat de Vikingen te bieden hebben!NIEUWS


Een weekend vol paasactiviteiten
2019-04-12

Bij ons vier je 3 dagen lang Pasen. Traditiegetrouw gaan we lekker aan de slag met eieren! Je kan paaseieren versieren met verschillende kleuren in het Ambachtenhuis, symbolen van klei maken, eieren zoeken en nog veel meer.

bekijk het evenement >


Paasbrunch in het preHistorisch Dorp
2019-04-02

Vier het voorjaar en geniet samen met je familie van een heerlijke paasbrunch in het preHistorisch Dorp. Schuif eerste of tweede paasdag aan in onze herberg en laat je verwennen in een historische setting. Bij mooi weer brunchen we buiten! Naderhand kun je uiteraard met z’n allen genieten van de levende geschiedenis in ons museum: rondleidingen, workshops, dieren en natuurlijk allerlei paasactiviteiten. Tijdens Pasen zijn wij geopend van 10:00 – 17:00 uur, ook op maandag!

bekijk het evenement >


Het Historisch Ambachtenlab gaat van start!
2019-03-28

Wees erbij! Het Historisch Ambachtenlab gaat weer van start. Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud, en ben jij op woensdagmiddag het liefst creatief bezig? Kom dan alleen of samen met je vrienden, naar het preHistorisch Dorp. Waan je een hele middag in een andere tijd en maak iets moois met je eigen handen!

bekijk het evenement >