Vikingfestival

De Vikingen vallen het preHistorisch Dorp weer binnen! Het grootse Vikingfestival brengt dit jaar bijna 300 Vikingen naar Eindhoven van 8 t/m 10 juni. Het hele dorp wordt 3 dagen lang overspoeld door een kampement van ambachtslieden, handelaars en krijgers. Zij nemen hun gezinnen mee en geven een kijkje in het dagelijks leven van zo’n 1.000 jaar geleden. Er zijn spectaculaire shows, wapendemonstraties en ambachten te bewonderen. Muzikanten bespelen authentieke instrumenten, verhalenvertellers dragen hun mooiste sagen voor en handelaars bieden bijzondere waren aan. Geniet van de verhalen, verbaas je over de rijkdom en schuif aan bij een groots Vikingdiner met live entertainment (op reservering). Dit wil je niet missen...

Shows
Laat je meevoeren bij spectaculaire shows. Twee keer per dag gaan de Vikingen in gevechtsuitrusting de strijd met elkaar aan: krijgen ze een eervol einde of gaan ze ten onder aan de kracht van de ander? Ook geven de Vikingen demonstraties van de échte wapens en harnassen waarmee ze vroeger ten strijde trokken. Uiteraard kun je ook zelf aan de slag in een vechttraining. De Vikingen leren je graag hoe je stand kan houden in dit ruwe leven. Durf jij het aan?

Markt
Sla je slag bij één van de stalletjes: je vindt door het hele dorp tal van kraampjes en tentjes. Hier kun je je jouw eigen échte Vikingwaar kopen: speelgoed, wapens, hapjes, houtwerken, sieraden, huiden, kleding en nog veel meer. Of je nu op zoekt bent naar waardige replica’s of jezelf wilt onderdompelen in wat geschiedenis: voor iedereen is er wel iets te vinden, te ruiken, of te proeven. Veel internationale handelaren komen van heinde en verre voor deze grote Whitsunjaarmarkt: sla deze historische Vikingmarkt daarom niet over!

Luisteren
Er komen tal van muzikanten mee die ervoor zorgen dat het een waar Vikingfeestje wordt. Dans jij mee op vroegmiddeleeuwse muziek? Ook komen er verhalenvertellers die jong en oud weten te binden. Luister naar spannende verhalen en sagen over het leven in de tijd van de Vikingen. Op zaterdag 8 juni zal er een nieuw boek 'De lier van Trossingen' gepresenteerd worden door Luit van der Tuuk, Nederlandse historicus en vooraanstaand schrijver van populair wetenschappelijke boeken over de Vroege Middeleeuwen. Dit boekt dient als gids voor verkenning van vroegmiddeleeuwse muziek. Tuuk neemt een replica van de lier mee naar zijn presentatie.

Ontdekken
Ontdek het echte leven van de Vikingen. Deze noordelingen die rondtrokken door Europa staan bekend als ruwe veroveraars, maar ze waren ook bekwame ambachtslieden en handelaren. Speel de leukste Vikingspelletjes met ze of pas de kleding en attributen die ze mee hebben genomen. Laat je onderdompelen in deze wereld in de historische omgeving van het preHistorisch Dorp in de Genneper Parken.

Vikingdiner
Schuif zaterdag 8 juni aan bij het Vikingdiner in onze middeleeuwse Herberg. Ontdek de culinaire hoogstandjes van de oude Scandinaviërs met een moderne twist voor € 54,95 inclusief entree voor het Vikingfestival overdag. Drank is niet inbegrepen bij het diner. Op alle tafels vind je een rijkelijk assortiment van de onderstaande gerechten en kun je zelf naar hartenlust opscheppen.

Op het Vikingmenu:

  • Oergroentesoep met speltbrood en lavasboter
  • Gevulde kip
  • Speenvarken gevuld met gehakt en tutti frutti
  • Gepocheerde zalm
  • Gemengde verse salade
  • Gevulde pompoen
  • Vers fruit
  • Brood
  • Diverse sauzen

We ontvangen je graag vanaf 17:30 bij de Adellijke Hoeve voor een glaasje mede (met en zonder alcohol) en twee oersnacks.


Tickets
Bestel online je dagtickets voor het Vikingfestival en ontvang direct € 1,- korting op de entreeprijs. Je bent voordeliger uit en je hoeft niet meer in de rij te staan bij de kassa. Op de dag van het evenement verkopen we ook tickets aan de deur voor € 14,50.
Let op! De tickets geven toegang tot één dag van het festival. Wil je meerdere dagen kopen? Dan is het verstandig om meerdere tickets aan te schaffen.NIEUWS


Groots Vikingfestival met 300 Vikingen
2019-06-08

De Vikingen vallen het preHistorisch Dorp binnen! Het grootse Vikingfestival brengt dit jaar bijna 300 Vikingen naar Eindhoven van 8 t/m 10 juni. Het hele dorp wordt drie dagen lang overspoeld door een kampement van ambachtslieden, handelaars en krijgers.

bekijk het evenement >


Een weekend vol paasactiviteiten
2019-04-12

Bij ons vier je 3 dagen lang Pasen. Traditiegetrouw gaan we lekker aan de slag met eieren! Je kan paaseieren versieren met verschillende kleuren in het Ambachtenhuis, symbolen van klei maken, eieren zoeken en nog veel meer.

bekijk het evenement >


Paasbrunch in het preHistorisch Dorp
2019-04-02

Vier het voorjaar en geniet samen met je familie van een heerlijke paasbrunch in het preHistorisch Dorp. Schuif eerste of tweede paasdag aan in onze herberg en laat je verwennen in een historische setting. Bij mooi weer brunchen we buiten! Naderhand kun je uiteraard met z’n allen genieten van de levende geschiedenis in ons museum: rondleidingen, workshops, dieren en natuurlijk allerlei paasactiviteiten. Tijdens Pasen zijn wij geopend van 10:00 – 17:00 uur, ook op maandag!

bekijk het evenement >