we zijn weer open! Pasen vier je bij ons

Wij zijn weer open vanaf 31 maart. Het paasweekeinde staat weer bol van historische belevenissen! Het feest kent een rijke geschiedenis die heel ver terug gaat. Tegenwoordig is het een fijn familiefeest in een jaargetijde waarin alles opnieuw tot leven lijkt te komen en de kou weer achter ons ligt!

Dát is eigenlijk ook precies wat er van oudsher gevierd wordt: de terugkeer van de lente, de nieuwe geboorte en de wederopstanding van de vruchtbaarheid. 

De Germanen verstopten eieren (als vruchtbaarheidssymbool) in de akkers in de hoop een goede oogst af te dwingen.  De Christenen vieren met Pasen de wederopstanding van Jezus – in feite net zo goed het ‘opnieuw beginnen’.

Het rijke verleden maakt het Paasfeest bij uitstek iets dat we in preHistorisch Dorp graag vieren! Bovendien valt Pasen samen met ons openingsweekend. Wij maken dus ook een frisse start, met heel veel historische bewoners, die je graag hun tijdperk laten beleven. 

Nieuw zijn de historische selfies met Augmented Reality in verschillende tijdperken met onze gratis app de Tijdkijker. Download deze nu op je mobiele telefoon! Natuurlijk zie je vele decorstukken en filmlocaties van historisch epos Redbad.

Boek direct je tickets

Wil je een bijzondere familiebelevenis buiten onze openingstijden? Schuif jij aan bij onze > exclusieve paasbrunch!NIEUWS


Weer meer bezoekers!
2017-12-22

preHistorisch Dorp in Eindhoven ontving in 2017 16% meer bezoekers dan een jaar eerder. Ook waarderen de bezoekers het historisch openluchtmuseum beter: preHistorisch Dorp won de Kidsproofprijs 2018 van de Museumvereniging en kroonde zich daarmee tot beste van Noord-Brabant en derde van Nederland.

bekijk het evenement >


Bezichtig een echt Vikingschip!
2017-09-21

Vikingschip Sebbe Als ligt dit seizoen aangemeerd bij de steigers naar het tijdperk van de Franken en Vikingen. Bezoekers kunnen het schip tot en met 29 oktober bewonderen. Ook zal er in de komende weken een vroeg-middeleeuws kerkje verrijzen, de houten pallisade uitgebreid worden naar het prehistorische museumdeel. En er komen echte Vikingen trainen. Dat allemaal als voorbereiding op het grootse historische filmepos Redbad.

bekijk het evenement >


Expositie: Terugblik op Eindhoven tijdens WO II
2017-09-18

75 jaar na dato vertellen het Eindhoven Museum en de Bibliotheek Eindhoven het verhaal over het Sinterklaasbombardement en de Tweede Wereldoorlog in Eindhoven.

bekijk het evenement >