we zijn weer open! Pasen vier je bij ons

Wij zijn weer open vanaf 31 maart met heel veel historische belevenissen! 

Nieuw zijn de Oerselfies met Augmented Reality in verschillende tijdperken met onze gratis app de Tijdkijker. Download deze alvast op je mobiele telefoon! Natuurlijk zie je vele decorstukken en filmlocaties van historisch epos Redbad. Pasen valt samen met ons openingsweekend. 

Lees alles over extra veel paasactiviteiten!

Pasen is het familiefeest bij uitstek. De Germanen verstopten duizenden jaren geleden al eieren voor een goede oogst. Vind jij ze in het Enge Bos? Doe mee aan de eierrace op het middeleeuwse marktplein en proef pannenkoeken in de ijzertijd.

Bezoek de historische bewoners in rond middeleeuwse ambachtshuizen, prehistorische boerderijen en eeuwenoude hoeves. Met nieuwe activiteiten zoals hout klieven en middeleeuwse spelletjes. Net als met de Oerselfies en de Tijdkijker-historische scènes komt de geschiedenis komt echt tot leven!

Bijzondere Paasbrunch!

Schuif al voordat de poorten voor dagbezoekers openen met je gezin of familie aan bij de Paasbrunch in middeleeuwse herberg Den Bonten Os. De herbergier ontvangt jullie voor een bijzondere dag. Heerlijke vers gebakken broden en belegen worden geserveerd, net als hartige taarten. Luxe beleg en frisse salades, kies wat jij het lekkerst vindt. Als extraatje mogen jullie op het marktplein en in aangelegen historische huizen zoeken naar het gouden ei! En wie weet winnen jullie gratis dagkaartjes! Lees meer over onze > exclusieve paasbrunch!

of

Boek direct dagkaartjesNIEUWS


Het Historisch Ambachtenlab is van start!
2019-03-28

Wees erbij! Het Historisch Ambachtenlab is weer van start. Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud, en ben jij op woensdagmiddag het liefst creatief bezig? Kom dan alleen of samen met je vrienden, naar het preHistorisch Dorp. Waan je een hele middag in een andere tijd en maak iets moois met je eigen handen!

bekijk het evenement >


Winnaar kidsproof 2019!

preHistorisch Dorp is voor het tweede jaar op rij verkozen tot hét Kidsproof museum van Noord-Brabant. In totaal werden de Nederlandse musea dit jaar ruim 11.000 keer onder de loep genomen door 'museuminspecteurs', kinderen tot en met 12 jaar. Dankzij hun inspectierapporten prolongeren wij de titel. 

bekijk het evenement >


3 en 4 augustus: spinnersweekend

Wol- en Spinliefhebbers opgelet! Op 3 en 4 augustus houden wij een spinnersweekend. Je bent deze twee dagen welkom om alles te ontdekken over de geschiedenis van het spinnen van wol en vlas, maar vooral om zélf mee te doen.

bekijk het evenement >