Workshop Oervlees

Kleurrijk, mals oervlees van bijzondere varkens die zelfs een rol in filmepos Redbad spelen. Ontdek hoe je een varken uitbeent, waar de varkenshaas en kinnebak zit en hoe smaakvol deze oervarkens proeven. Doe mee aan de workshop Oervlees!

We ontvangen je aan het eind van zaterdagmiddag 16 december (17:00) in preHistorisch Dorp. De herbergier verwelkomt je met een drankje bij het haardvuur in middeleeuwse herberg Den Bonten Os.

Op tafel ligt de helft van een van de twee oervarkens van preHistorisch Dorp. Deze varkens groeiden dit jaar op in de grote prehistorische varkenskraal. Ze spelen een belangrijke rol in de film Redbad! 

Enorm mals vlees van het Duke of Berkshire-ras. Biologisch boer en slager John van Lieshout vertelt het bijzondere verhaal van big tot varkensbiefstuk. John demonstreert hoe je een varken uitbeent. Ontdek waar de speklappen vandaan komen, en waar de varkenshaas en kinnebak nou precies gelokaliseerd zijn.
Natuurlijk gaan we ook zelf aan de slag: we maken zelf op ambachtelijke wijze oerworst.

We bereiden het vlees voor een uniek diner bij de enorme haard van de herberg.

Tenslotte eten we dit heerlijks op, onder het genot van een glas (speciaal) streekbier of een goede wijn. Je mag zelf kiezen, alle drank is inbegrepen. 

En wat er van het oervlees over blijft krijg je mee naar huis.


Programma, zaterdag 16 december 17:00 – 21:00 uur

  • Ontvangst met borrelhapje en drankje
  • Uitleg bij het uitbenen van het oervarken door boerderij slager John van Lieshout
  • Workshop worsten maken
  • Bereiden vlees op een open vuur
  • Diner van vers oervlees, twee soorten stamppot 
  • Alle drankjes
  • Vlees voor thuis (enkele kilo’s per deelnemer)

Prijs € 75,- per persoon (maximaal 25 deelnemers, vol is vol)

Boek nu jouw deelname NIEUWS


Weer meer bezoekers!
2017-12-22

preHistorisch Dorp in Eindhoven ontving in 2017 16% meer bezoekers dan een jaar eerder. Ook waarderen de bezoekers het historisch openluchtmuseum beter: preHistorisch Dorp won de Kidsproofprijs 2018 van de Museumvereniging en kroonde zich daarmee tot beste van Noord-Brabant en derde van Nederland.

bekijk het evenement >


Bezichtig een echt Vikingschip!
2017-09-21

Vikingschip Sebbe Als ligt dit seizoen aangemeerd bij de steigers naar het tijdperk van de Franken en Vikingen. Bezoekers kunnen het schip tot en met 29 oktober bewonderen. Ook zal er in de komende weken een vroeg-middeleeuws kerkje verrijzen, de houten pallisade uitgebreid worden naar het prehistorische museumdeel. En er komen echte Vikingen trainen. Dat allemaal als voorbereiding op het grootse historische filmepos Redbad.

bekijk het evenement >


Expositie: Terugblik op Eindhoven tijdens WO II
2017-09-18

75 jaar na dato vertellen het Eindhoven Museum en de Bibliotheek Eindhoven het verhaal over het Sinterklaasbombardement en de Tweede Wereldoorlog in Eindhoven.

bekijk het evenement >