zomervakantie 2019: schiet terug in de tijd

In de zomer beleef je iedere dag nieuwe historische avonturen in het preHistorisch Dorp: 7 dagen per week open van 10:00 - 17:00! Beleef de geschiedenis van boogschieten tot broodjes bakken en van middeleeuwse ambachtslieden tot een heus ridderkampement. Maak een praatje met de bewoners en neem deel aan hun dagelijkse activiteiten. Misschien is dit wel het enige museum in Nederland waar je vies mág worden. Is er een leukere manier om meer over geschiedenis te leren..!?

Dagprogramma zomervakantie

Kijk naar de poppenkast en het leven van onze poppen en marionetten op het marktplein of luister naar de verhalenvertellers. Je kunt in het ambachtenhuisje zelfs ansichtenkaarten uit het verleden sturen naar je familie of vrienden! Neem vervolgens het blote voetenpad van de vroege naar de late middeleeuwen en ga aan de slag met graan en vuur om jouw eigen broodje te bakken. Of help je liever een handje in de Romeinse tijd met het maken van bakstenen? Het kan allemaal, iedere dag beleef je wat nieuws!

Ook in de vakantie gaat het dagelijkse leven gewoon door: maandag is het bij ons wasdag. Sla touw voor de waslijnen, maak je eigen knijper of probeer eens op middeleeuwse wijze kleding schoon te krijgen. Op woensdag houden we telkens een boomstamkanowedstrijd: ga de strijd aan met een jager uit de prehistorie! Houd je wel van sport en spel? Dan ben je op de donderdagen bij ons aan het juiste adres: door het hele park doen we verschillende actieve spelletjes. Op zaterdag bouwen we een feestje voor het weekend en ontdek je de muziek van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Bespeel authentieke instrumenten of daag je vriendje of vriendinnetje uit voor een dance off. Na al dat dansen kun je neerstrijken op ons terras voor de specialiteit van de dag van de herbergier.

Zomerse verkoeling

Bij tropisch weer kan je wel wat verkoeling gebruiken. Daarom bieden we door het hele park verschillende verkoelende wateractiviteiten aan. Koel af onder een van de sproeiers, speel met water in de nieuwe water- en zandbak, neem een verfrissend tochtje met boomstamkano op het water of badder in de prehistorisch leemkuil. In het preHistorisch Dorp zijn er genoeg verkoelende plekken onder de bomen of in de oude hoeves om tot rust te komen. Wist je dat huizen met wanden van leem extra koel blijven? Geniet daarbij van heerlijk buiten zijn met een biertje op het terras terwijl de kinderen historische spelletjes spelen. Benieuwd naar het aanbod wateractiviteiten tijdens je bezoek? Vraag het onze tijdgidsen.


Ridders!

Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus strijken de ridders neer in het preHistorisch Dorp. Bezoek ridders, jonkvrouwen, ambachtslieden en acrobaten uit de 15e eeuw. Voor kinderen en volwassenen is er ontzettend veel te beleven, van een spannend riddertoernooi of een informatieve wapendemonstratie tot vermakelijke muziek en vertellingen.

Het preHistorisch Dorp is in 2019 voor de tweede keer op rij verkozen tot hét Kidsproof museum van Noord-Brabant.NIEUWS


Het Historisch Ambachtenlab is van start!
2019-03-28

Wees erbij! Het Historisch Ambachtenlab is weer van start. Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud, en ben jij op woensdagmiddag het liefst creatief bezig? Kom dan alleen of samen met je vrienden, naar het preHistorisch Dorp. Waan je een hele middag in een andere tijd en maak iets moois met je eigen handen!

bekijk het evenement >


Winnaar kidsproof 2019!

preHistorisch Dorp is voor het tweede jaar op rij verkozen tot hét Kidsproof museum van Noord-Brabant. In totaal werden de Nederlandse musea dit jaar ruim 11.000 keer onder de loep genomen door 'museuminspecteurs', kinderen tot en met 12 jaar. Dankzij hun inspectierapporten prolongeren wij de titel. 

bekijk het evenement >


3 en 4 augustus: spinnersweekend

Wol- en Spinliefhebbers opgelet! Op 3 en 4 augustus houden wij een spinnersweekend. Je bent deze twee dagen welkom om alles te ontdekken over de geschiedenis van het spinnen van wol en vlas, maar vooral om zélf mee te doen.

bekijk het evenement >