Appeloogst: bak Germaanse appelpannenkoeken

Dit weekend is het weer tijd voor de appeloogst. Ook de Romeinse legionairs van Legio Il Secunda zijn weer aanwezig.En prehistorische ambachtsgroep WEA!

De appels zijn net na de zomer het lekkerst. In het prehistorische dorpje Eversham staan de appelbomen vol met vruchten. Ook in preHistorisch Dorp is het tijd voor de appeloogst! Raap ook een van de rijpe appels van de grond of pluk van de lage takken. De bewoners van Eversham bakken een verse germaanse appelpannenkoek voor je boven een knapperend houtvuur. Een lekkernij van meer dan 2.000 jaar geleden!

Eten werd in de middeleeuwen echt hélemaal zelf gemaakt. Wilde je vlees eten, dan moest je eerst zelf het wild schieten. Oefen boogschieten met echte pijl en boog!

In de Romeinse tijd waren er nog geen ritssluitingen. Kleding werd met een fibula, een mantelspeld, vast gemaakt. Lukt het jou om er eentje met hamertje op het aambeeld te vervaardigen?

In de Runderhoeve wonen de Romeinse legionairs van Legio Il Secunda. 

Wil je even bijkomen? Geniet dan van heerlijke streekproducten bij herberg Den Bonten Os.NIEUWS


Een weekend vol paasactiviteiten
2019-04-12

Bij ons vier je 3 dagen lang Pasen. Traditiegetrouw gaan we lekker aan de slag met eieren! Je kan paaseieren versieren met verschillende kleuren in het Ambachtenhuis, symbolen van klei maken, eieren zoeken en nog veel meer.

bekijk het evenement >


Paasbrunch in het preHistorisch Dorp
2019-04-02

Vier het voorjaar en geniet samen met je familie van een heerlijke paasbrunch in het preHistorisch Dorp. Schuif eerste of tweede paasdag aan in onze herberg en laat je verwennen in een historische setting. Bij mooi weer brunchen we buiten! Naderhand kun je uiteraard met z’n allen genieten van de levende geschiedenis in ons museum: rondleidingen, workshops, dieren en natuurlijk allerlei paasactiviteiten. Tijdens Pasen zijn wij geopend van 10:00 – 17:00 uur, ook op maandag!

bekijk het evenement >


Het Historisch Ambachtenlab gaat van start!
2019-03-28

Wees erbij! Het Historisch Ambachtenlab gaat weer van start. Ben je tussen de 8 en 12 jaar oud, en ben jij op woensdagmiddag het liefst creatief bezig? Kom dan alleen of samen met je vrienden, naar het preHistorisch Dorp. Waan je een hele middag in een andere tijd en maak iets moois met je eigen handen!

bekijk het evenement >