Appeloogst: bak Germaanse appelpannenkoeken

Dit weekend is het weer tijd voor de appeloogst. Ook de Romeinse legionairs van Legio Il Secunda zijn weer aanwezig.En prehistorische ambachtsgroep WEA!

De appels zijn net na de zomer het lekkerst. In het prehistorische dorpje Eversham staan de appelbomen vol met vruchten. Ook in preHistorisch Dorp is het tijd voor de appeloogst! Raap ook een van de rijpe appels van de grond of pluk van de lage takken. De bewoners van Eversham bakken een verse germaanse appelpannenkoek voor je boven een knapperend houtvuur. Een lekkernij van meer dan 2.000 jaar geleden!

Eten werd in de middeleeuwen echt hélemaal zelf gemaakt. Wilde je vlees eten, dan moest je eerst zelf het wild schieten. Oefen boogschieten met echte pijl en boog!

In de Romeinse tijd waren er nog geen ritssluitingen. Kleding werd met een fibula, een mantelspeld, vast gemaakt. Lukt het jou om er eentje met hamertje op het aambeeld te vervaardigen?

In de Runderhoeve wonen de Romeinse legionairs van Legio Il Secunda. 

Wil je even bijkomen? Geniet dan van heerlijke streekproducten bij herberg Den Bonten Os.NIEUWS


nominatie leukste uitje van Brabant: Stem op ons!
2018-09-12

preHistorisch Dorp staat volgens de ANWB al op de tweede plaats voor "Leukste uitje, Noord-Brabant 2019". Help ons eerste worden door op ons te stemmen! Vind jij ons leuk en gun je ons 10-sterren? Doe mee en maak kans op een leuk uitje voor het hele gezin!

bekijk het evenement >


Scholen gratis naar preHistorisch Dorp: Inschrijving Museumschatjes geopend vanaf 28 augustus
2018-08-24

De inschrijving is inmiddels gesloten!

 Brabantse schoolgroepen kunnen preHistorisch Dorp gratis bezoeken met Museumschatjes. Klassen maken op een leuke, interactieve manier kennis met erfgoed én preHistorisch Dorp. Schrijf uw school snel; in deelname is beperkt!

bekijk het evenement >


REDBAD Experience
2018-06-26

Ontdek de wereld van REDBAD op dé filmlocatie. Met onder meer een exclusieve voorpremière en het Surviving REDBAD weekend.

bekijk het evenement >