Kidsproofprijs 2018: Beste museum van Noord-Brabant. Derde in Nederland

preHistorisch Dorp uit Eindhoven is door 4.000 Museuminspecteurs verkozen tot het “Kidsproof museum 2018 van Noord-Brabant”. Kersvers Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, reikte de prijzen uit. Bovendien is het openluchtmuseum het derde beste van Nederland.

In totaal werden de Nederlandse musea ruim 8.000 keer gekeurd door de Museuminspecteurs (kinderen t/m 12 jaar). preHistorisch Dorp valt bijzonder in de smaak: “De virtual reality-tour is heel cool en je mag écht boogschieten”, aldus een Museuminspecteur. 


“Een geweldige erkenning voor de historische evenementen die onze medewerkers en vrijwilligers telkens opnieuw neerzetten”, aldus een trotse Ward Rennen, directeur preHistorisch Dorp.

AGENDA


Vikingenkrijgers & spectaculaire gevechten
22 & 23 september

Een groep van 50 Vikingkrijgers van Jomsborg traint dit weekend hun krijgskunsten met vele spectaculaire gevechten.

bekijk het evenement >


ontdek het begin van dutch design: kom bij ons oerontwerpen!
13 - 21 okt 2018

De herfstvakantie sluit dit jaar precies aan op de Eindhovense Dutch Design Week. Maar wist je dat Nederlanders al heel lang bezig zijn met uitvindingen en het ontwerpen van handige spullen voor in huis? Kom naar het preHistorisch Dorp en we laten je het zien. De hele week zal in het teken staan van ambachten en je kunt zelf overal aan meedoen.

bekijk het evenement >


Halloween Griezeltocht
27 okt 2018

Lekker griezelen! In het laatste weekend van het seizoen vieren wij Halloween, of, zoals het vroeger heette All Hallows Eve. In het prehistorisch dorp richten we ons griezelfeest speciaal op kinderen van de basisschoolleeftijd. Met een spannende, maar niet angstaanjagende speurtocht gaan we het hele dorpje door. Naarmate de duisternis invalt wordt het vanzelf spannender – we blijven zaterdagavond speciaal ook wat langer open!


bekijk het evenement >