Winnaar kidsproof 2019!

preHistorisch Dorp is voor het tweede jaar op rij verkozen tot hét Kidsproof museum van Noord-Brabant. In totaal werden de Nederlandse musea dit jaar ruim 11.000 keer onder de loep genomen door 'museuminspecteurs', kinderen tot en met 12 jaar. Dankzij hun inspectierapporten prolongeren wij de titel. 

PreHistorisch Dorp valt bijzonder in de smaak: ,,Je kunt je eigen souvenirs maken en de mensen zijn verkleed”, rapporteert een museuminspecteur.

De zogenaamde Museumkids Awards van de Museumvereniging werden uitgereikt in het Nationaal Militair Museum te Soest. preHistorisch Dorp behoort tot de top van Nederlandse musea. Continium discovery center uit Kerkrade werd gekozen tot het kindvriendelijkste museum van heel Nederland. 

AGENDA


Winterborrel: onze warmste bedrijfsborrel
november t/m maart

Terugkijken op een goed jaar, of juist vooruit kijken naar volgend jaar? Reis met collega’s door de tijd in het preHistorisch Dorp. Geniet in authentieke middeleeuwse setting van de winterborrel of nieuwjaarsborrel, onze warmste bedrijfsborrel in herberg Den Bonten Os. 

bekijk het evenement >


Cursus historische kleding maken
januari en februari 2020

In ons dorp ontmoet je tijdgidsen in de mooiste historische outfits. Zij dragen kledingstukken uit tijdperken als de prehistorie, middeleeuwen en de Romeinse tijd. Wil je zelf ook eens een historisch kledingstuk maken? Dat kan deze winter! Het preHistorisch Dorp biedt een cursus aan in het kledingatelier, geheel verzorgd door Iemkje Heier van Ghemertse Luyden.

bekijk het evenement >


Heksia: De magische wereld van heksen en heidenen
11 t/m 13 april 2020

Hekserij leeft! Met Pasen duik je in het preHistorisch Dorp in de wereld van rituelen en magie.

bekijk het evenement >