Bijenvolk in preHistorisch Dorp [VIDEO]

Een enorm bijenvolk streek dinsdag neer in preHistorisch Dorp. Al in de prehistorie werden bijen gehouden. Toch kwam een imker het bijenvolk verhuizen.

"Het is natuurlijk prachtig om de insecten in ons park te zien, in de Middeleeuwen waren bijen namelijk erg belangrijk. Maar we zijn natuurlijk wel een museum waar veel kinderen komen dus de bijen moeten weg", zegt Gabs de Rooij, educatief medewerker van het museum.

Imker Van Erk vermoedt dat de groep bijen zich gescheiden heeft van een andere zwerm in de omgeving. Het nieuwe bijenvolk is zo'n 25.000 bijen groot. Het streek neer in een knotwilg aan de oever van De Vleut. De insecten zijn volgens de imker op zoek naar een nieuwe verblijfplaats en dit is hun tussenstop.

Het preHistorisch Dorp heeft er voor gekozen het volk weg te laten halen door Van Erk. Dat is woensdagmiddag gebeurd. 


AGENDA


Sfeervolle bedrijfs-, kerst-, & midwinterborrel
winter 2018-2019

Wat is er leuker dan het jaar goed af te sluiten met uw medewerkers of gezellig met collega’s vooruit te blikken op het nieuwe jaar! In de spannende en verrassende omgeving van de sfeervolle herberg Den Bonten Os ontvangen wij u graag. Te midden van de ambachtshuizen aan het historisch marktplein beleeft u een authentieke middeleeuwse sfeer.

bekijk het evenement >


Seizoensopening [2019]
30-31 maart 2019

We gaan weer open! Helpen jullie ons mee met de leukste historische activiteiten? Zet het alvast in je agenda zaterdag 30 maart 2019!

bekijk het evenement >


Vikingfestival
8 t/m 10 juni 2019

Het meest succesvolle evenement van het jaar! In 2019 met nog meer vroegmiddeleeuwse Vikingen, Friezen en andere historisch bewoners uit de tijd van Franken & Vikingen. Met dit jaar nog meer ambachten, een nog grotere Vikingmarkt en nog meer shows. Met Vikingdiner (op reservering)! Hier moet je bij zijn!

bekijk het evenement >