Bijenvolk in preHistorisch Dorp [VIDEO]

Een enorm bijenvolk streek dinsdag neer in preHistorisch Dorp. Al in de prehistorie werden bijen gehouden. Toch kwam een imker het bijenvolk verhuizen.

"Het is natuurlijk prachtig om de insecten in ons park te zien, in de Middeleeuwen waren bijen namelijk erg belangrijk. Maar we zijn natuurlijk wel een museum waar veel kinderen komen dus de bijen moeten weg", zegt Gabs de Rooij, educatief medewerker van het museum.

Imker Van Erk vermoedt dat de groep bijen zich gescheiden heeft van een andere zwerm in de omgeving. Het nieuwe bijenvolk is zo'n 25.000 bijen groot. Het streek neer in een knotwilg aan de oever van De Vleut. De insecten zijn volgens de imker op zoek naar een nieuwe verblijfplaats en dit is hun tussenstop.

Het preHistorisch Dorp heeft er voor gekozen het volk weg te laten halen door Van Erk. Dat is woensdagmiddag gebeurd. 


AGENDA


Openingsweekend
30 - 31 maart 2019

Zaterdag 30 maart komt Kinderburgemeester Loïs van Rooij de poorten van het preHistorisch Dorp openen voor het nieuwe seizoen. Zeker toepasselijk, omdat het museum eind vorig jaar nog werd verkozen tot hét Kidsproof Museum van Noord-Brabant.

bekijk het evenement >


De Romeinen komen!
28 april t/m 5 mei 2019

In het preHistorisch Dorp in Eindhoven nemen de Romeinen de hele week het roer over. Bezoek de mannen én vrouwen uit die tijd. 

bekijk het evenement >


Hemelvaart: gifmengers en kruidenvrouwtjes
30, 31 mei en 1 juni 2019

Ontdek tijdens het Hemelvaart-weekeinde de magische wereld van planten & kruiden: Tegen alles is wel een kruid gewassen!

bekijk het evenement >