Bijenvolk in preHistorisch Dorp [VIDEO]

Een enorm bijenvolk streek dinsdag neer in preHistorisch Dorp. Al in de prehistorie werden bijen gehouden. Toch kwam een imker het bijenvolk verhuizen.

"Het is natuurlijk prachtig om de insecten in ons park te zien, in de Middeleeuwen waren bijen namelijk erg belangrijk. Maar we zijn natuurlijk wel een museum waar veel kinderen komen dus de bijen moeten weg", zegt Gabs de Rooij, educatief medewerker van het museum.

Imker Van Erk vermoedt dat de groep bijen zich gescheiden heeft van een andere zwerm in de omgeving. Het nieuwe bijenvolk is zo'n 25.000 bijen groot. Het streek neer in een knotwilg aan de oever van De Vleut. De insecten zijn volgens de imker op zoek naar een nieuwe verblijfplaats en dit is hun tussenstop.

Het preHistorisch Dorp heeft er voor gekozen het volk weg te laten halen door Van Erk. Dat is woensdagmiddag gebeurd. 


AGENDA


22 & 23 juni: Koningsschieten
22 juni 2019

In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 juni wordt in het preHistorisch Dorp een traditioneel Koningsschieten gehouden. De beste schutters uit Nederland en België komen bij elkaar om de strijd met elkaar aan te gaan in deze spannende boogschietwedstrijd. de schutter met de minste missers wordt de Koning(in) van het preHistorisch Dorp!

bekijk het evenement >


Wasdag: vies en vuil verleden?
29 en 30 juni 2019

Kleren maken de man: dat is al sinds dat we kleding dragen. Alleen zag kleding er vroeger toch wel wat anders uit dan nu...

bekijk het evenement >


Back to basic: logeren in de prehistorie
6 en 7 juli 2019

Pak je spullen en vertrek op zaterdag 6 juli voor een weekend op een reis 2.500 jaar terug in de tijd. Grijp deze kans om een nacht door te brengen in het preHistorisch Dorp! Durf jij het aan?

bekijk het evenement >