Eindexamenstof in de praktijk

Leerlingen van het Van Maerlant Lyceum spelen als voorbereiding op hun eindexamen historische scène’s uit de Tachtigjarige Oorlog in Eindhoven na bij preHistorisch Dorp. 

In historische kostuums en bewapend met hellebaard en musketten voelen, ruiken en ervaren de leerlingen hoe het is om musketier, Spaans soldaat of Eindhovens burger te zijn. 

De leerlingen beelden onder meer het beleg van Eindhoven uit en de strijd tussen Spanjaarden en de Republiek. Het Van Maerlant Lyceum is van oudsher een school waar cultuur een grote rol speelt. Na deze pilot wordt het programma Oorlog, mijn arme schapen! aangescherpt en is het beschikbaar voor alle middelbare scholen.  

Het publiek kan in de zomerweek zelf aan de historische scène’s deelnemen tijdens themaweek rond de Tachtigjarige Oorlog.

AGENDA


22 & 23 juni: Koningsschieten
22 juni 2019

In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 juni wordt in het preHistorisch Dorp een traditioneel Koningsschieten gehouden. De beste schutters uit Nederland en België komen bij elkaar om de strijd met elkaar aan te gaan in deze spannende boogschietwedstrijd. de schutter met de minste missers wordt de Koning(in) van het preHistorisch Dorp!

bekijk het evenement >


Wasdag: vies en vuil verleden?
29 en 30 juni 2019

Kleren maken de man: dat is al sinds dat we kleding dragen. Alleen zag kleding er vroeger toch wel wat anders uit dan nu...

bekijk het evenement >


Back to basic: logeren in de prehistorie
6 en 7 juli 2019

Pak je spullen en vertrek op zaterdag 6 juli voor een weekend op een reis 2.500 jaar terug in de tijd. Grijp deze kans om een nacht door te brengen in het preHistorisch Dorp! Durf jij het aan?

bekijk het evenement >