Eindexamenstof in de praktijk

Leerlingen van het Van Maerlant Lyceum spelen als voorbereiding op hun eindexamen historische scène’s uit de Tachtigjarige Oorlog in Eindhoven na bij preHistorisch Dorp. 

In historische kostuums en bewapend met hellebaard en musketten voelen, ruiken en ervaren de leerlingen hoe het is om musketier, Spaans soldaat of Eindhovens burger te zijn. 

De leerlingen beelden onder meer het beleg van Eindhoven uit en de strijd tussen Spanjaarden en de Republiek. Het Van Maerlant Lyceum is van oudsher een school waar cultuur een grote rol speelt. Na deze pilot wordt het programma Oorlog, mijn arme schapen! aangescherpt en is het beschikbaar voor alle middelbare scholen.  

Het publiek kan in de zomerweek zelf aan de historische scène’s deelnemen tijdens themaweek rond de Tachtigjarige Oorlog.

AGENDA


Sfeervolle bedrijfs-, kerst-, & midwinterborrel
winter 2018-2019

Wat is er leuker dan het jaar goed af te sluiten met uw medewerkers of gezellig met collega’s vooruit te blikken op het nieuwe jaar! In de spannende en verrassende omgeving van de sfeervolle herberg Den Bonten Os ontvangen wij u graag. Te midden van de ambachtshuizen aan het historisch marktplein beleeft u een authentieke middeleeuwse sfeer.

bekijk het evenement >


Seizoensopening [2019]
30-31 maart 2019

We gaan weer open! Helpen jullie ons mee met de leukste historische activiteiten? Zet het alvast in je agenda zaterdag 30 maart 2019!

bekijk het evenement >


Vikingfestival
8 t/m 10 juni 2019

Het meest succesvolle evenement van het jaar! In 2019 met nog meer vroegmiddeleeuwse Vikingen, Friezen en andere historisch bewoners uit de tijd van Franken & Vikingen. Met dit jaar nog meer ambachten, een nog grotere Vikingmarkt en nog meer shows. Met Vikingdiner (op reservering)! Hier moet je bij zijn!

bekijk het evenement >