Groei 23% en Kidsproof-prijs 2016

PreHistorisch Dorp in Eindhoven ontving in 2016 23% meer bezoekers dan een jaar eerder. In totaal beleefden 45.427 bezoekers de zes historische tijdperken in het openluchtmuseum. Ook is de Kidsproof-prijs 2016 aan preHistorisch Dorp toegekend door de Museumvereniging.

“Wij zijn enorm trots dat zowel bezoekers als branchevereniging ons zo hoog waarderen”, glimlacht Ward Rennen, directeur preHistorisch Dorp. “Het predicaat Kidsproof waarmee we tot de top 10 in Nederland behoren is een bijzondere erkenning voor de activiteiten die preHistorisch Dorp voor kinderen organiseert.”

Ook toeristen zijn enthousiast over preHistorisch Dorp. De internationale toeristische website TripAdvisor met daarop in totaal 320 miljoen wereldwijde recensies waardeert preHistorisch Dorp met het Certificaat van uitmuntendheid.

Vernieuwing met Augmented en Virtual Reality

Prehistorisch Dorp breidt haar aanbod in 2017 uit met Augmented en Virtual Reality. “We ontwikkelen een hypermoderne uitbreiding: De Tijdkijker”, blikt Rennen vooruit. “Met De Tijdkijker komen bezoekers midden in historische gebeurtenissen terecht vanaf 250.000 jaar geleden tot aan de Tachtigjarige Oorlog in 16e en 17e eeuw”.

Het nieuwe seizoen van preHistorisch Dorp start op 1 april.

AGENDA


22 & 23 juni: Koningsschieten
22 juni 2019

In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 juni wordt in het preHistorisch Dorp een traditioneel Koningsschieten gehouden. De beste schutters uit Nederland en België komen bij elkaar om de strijd met elkaar aan te gaan in deze spannende boogschietwedstrijd. de schutter met de minste missers wordt de Koning(in) van het preHistorisch Dorp!

bekijk het evenement >


Wasdag: vies en vuil verleden?
29 en 30 juni 2019

Kleren maken de man: dat is al sinds dat we kleding dragen. Alleen zag kleding er vroeger toch wel wat anders uit dan nu...

bekijk het evenement >


Back to basic: logeren in de prehistorie
6 en 7 juli 2019

Pak je spullen en vertrek op zaterdag 6 juli voor een weekend op een reis 2.500 jaar terug in de tijd. Grijp deze kans om een nacht door te brengen in het preHistorisch Dorp! Durf jij het aan?

bekijk het evenement >