Groei 23% en Kidsproof-prijs 2016

PreHistorisch Dorp in Eindhoven ontving in 2016 23% meer bezoekers dan een jaar eerder. In totaal beleefden 45.427 bezoekers de zes historische tijdperken in het openluchtmuseum. Ook is de Kidsproof-prijs 2016 aan preHistorisch Dorp toegekend door de Museumvereniging.

“Wij zijn enorm trots dat zowel bezoekers als branchevereniging ons zo hoog waarderen”, glimlacht Ward Rennen, directeur preHistorisch Dorp. “Het predicaat Kidsproof waarmee we tot de top 10 in Nederland behoren is een bijzondere erkenning voor de activiteiten die preHistorisch Dorp voor kinderen organiseert.”

Ook toeristen zijn enthousiast over preHistorisch Dorp. De internationale toeristische website TripAdvisor met daarop in totaal 320 miljoen wereldwijde recensies waardeert preHistorisch Dorp met het Certificaat van uitmuntendheid.

Vernieuwing met Augmented en Virtual Reality

Prehistorisch Dorp breidt haar aanbod in 2017 uit met Augmented en Virtual Reality. “We ontwikkelen een hypermoderne uitbreiding: De Tijdkijker”, blikt Rennen vooruit. “Met De Tijdkijker komen bezoekers midden in historische gebeurtenissen terecht vanaf 250.000 jaar geleden tot aan de Tachtigjarige Oorlog in 16e en 17e eeuw”.

Het nieuwe seizoen van preHistorisch Dorp start op 1 april.

AGENDA


Sfeervolle bedrijfs-, kerst-, & midwinterborrel
winter 2018-2019

Wat is er leuker dan het jaar goed af te sluiten met uw medewerkers of gezellig met collega’s vooruit te blikken op het nieuwe jaar! In de spannende en verrassende omgeving van de sfeervolle herberg Den Bonten Os ontvangen wij u graag. Te midden van de ambachtshuizen aan het historisch marktplein beleeft u een authentieke middeleeuwse sfeer.

bekijk het evenement >


Seizoensopening [2019]
30-31 maart 2019

We gaan weer open! Helpen jullie ons mee met de leukste historische activiteiten? Zet het alvast in je agenda zaterdag 30 maart 2019!

bekijk het evenement >


Vikingfestival
8 t/m 10 juni 2019

Het meest succesvolle evenement van het jaar! In 2019 met nog meer vroegmiddeleeuwse Vikingen, Friezen en andere historisch bewoners uit de tijd van Franken & Vikingen. Met dit jaar nog meer ambachten, een nog grotere Vikingmarkt en nog meer shows. Met Vikingdiner (op reservering)! Hier moet je bij zijn!

bekijk het evenement >