Groei 23% en Kidsproof-prijs 2016

PreHistorisch Dorp in Eindhoven ontving in 2016 23% meer bezoekers dan een jaar eerder. In totaal beleefden 45.427 bezoekers de zes historische tijdperken in het openluchtmuseum. Ook is de Kidsproof-prijs 2016 aan preHistorisch Dorp toegekend door de Museumvereniging.

“Wij zijn enorm trots dat zowel bezoekers als branchevereniging ons zo hoog waarderen”, glimlacht Ward Rennen, directeur preHistorisch Dorp. “Het predicaat Kidsproof waarmee we tot de top 10 in Nederland behoren is een bijzondere erkenning voor de activiteiten die preHistorisch Dorp voor kinderen organiseert.”

Ook toeristen zijn enthousiast over preHistorisch Dorp. De internationale toeristische website TripAdvisor met daarop in totaal 320 miljoen wereldwijde recensies waardeert preHistorisch Dorp met het Certificaat van uitmuntendheid.

Vernieuwing met Augmented en Virtual Reality

Prehistorisch Dorp breidt haar aanbod in 2017 uit met Augmented en Virtual Reality. “We ontwikkelen een hypermoderne uitbreiding: De Tijdkijker”, blikt Rennen vooruit. “Met De Tijdkijker komen bezoekers midden in historische gebeurtenissen terecht vanaf 250.000 jaar geleden tot aan de Tachtigjarige Oorlog in 16e en 17e eeuw”.

Het nieuwe seizoen van preHistorisch Dorp start op 1 april.

AGENDA


Openingsweekend
30 - 31 maart 2019

Zaterdag 30 maart komt Kinderburgemeester Loïs van Rooij de poorten van het preHistorisch Dorp openen voor het nieuwe seizoen. Zeker toepasselijk, omdat het museum eind vorig jaar nog werd verkozen tot hét Kidsproof Museum van Noord-Brabant.

bekijk het evenement >


De Romeinen komen!
28 april t/m 5 mei 2019

In het preHistorisch Dorp in Eindhoven nemen de Romeinen de hele week het roer over. Bezoek de mannen én vrouwen uit die tijd. 

bekijk het evenement >


Hemelvaart: gifmengers en kruidenvrouwtjes
30, 31 mei en 1 juni 2019

Ontdek tijdens het Hemelvaart-weekeinde de magische wereld van planten & kruiden: Tegen alles is wel een kruid gewassen!

bekijk het evenement >