herbergier serveert streeklunch

Ambachtelijke streekproducten waaronder regionale speciaalbieren. Streekgerechten duurzaam, zorgvuldig bereid, vol van smaak, puurheid en ambacht. De herbergier in den Bonten Os serveert bijzondere dranken en spijzen. Tip: schuif met het hele gezin of familie aan voor een historische paasbrunch!

(H)EERLIJK ANDERS nieuwe herbergier bij preHistorisch DorpHerberg Den Bonten Os stamt uit de 17e eeuw. In die tijd kwam ook de eerste thee naar Nederland. Later verscheepte de VOC grotere hoeveelheden naar onze havens. Thee was oorspronkelijk alleen voor de rijken, maar al gauw ging ook de rest van de bevolking massaal thee drinken. 

In herberg Den Bonten Oss geniet u van een brede keuze aan gedroogde en verse theesoorten. Verder serveren wij verse bonenkoffie, biologische frisdrank of fruitsappen van het Limburgse land.

De uitgebreide paasbrunch in de 16e eeuwse herberg Den Bonten Os is een bijzonder moment in uw vrije weekend. Geniet met uw gezin van een gemoedelijk moment met heerlijke brunch, en vanzelfsprekend kakelverse eieren. Vanzelfsprekend krijgt u ook toegang tot het gehele park. U kunt zich al inschrijven of ontvang meer info via welkom@eindhovenmuseum.nl 

16 + 17 april - Paasbrunch voor gezinnen en families

14 mei - Moederdag High Tea. Met workshop middeleeuwse tafelmanieren in het Wevershuis.

18 juni - Vaderdag Historisch bierfestival

AGENDA


22 & 23 juni: Koningsschieten
22 juni 2019

In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 juni wordt in het preHistorisch Dorp een traditioneel Koningsschieten gehouden. De beste schutters uit Nederland en België komen bij elkaar om de strijd met elkaar aan te gaan in deze spannende boogschietwedstrijd. de schutter met de minste missers wordt de Koning(in) van het preHistorisch Dorp!

bekijk het evenement >


Wasdag: vies en vuil verleden?
29 en 30 juni 2019

Kleren maken de man: dat is al sinds dat we kleding dragen. Alleen zag kleding er vroeger toch wel wat anders uit dan nu...

bekijk het evenement >


Back to basic: logeren in de prehistorie
6 en 7 juli 2019

Pak je spullen en vertrek op zaterdag 6 juli voor een weekend op een reis 2.500 jaar terug in de tijd. Grijp deze kans om een nacht door te brengen in het preHistorisch Dorp! Durf jij het aan?

bekijk het evenement >