herbergier serveert streeklunch

Ambachtelijke streekproducten waaronder regionale speciaalbieren. Streekgerechten duurzaam, zorgvuldig bereid, vol van smaak, puurheid en ambacht. De herbergier in den Bonten Os serveert bijzondere dranken en spijzen. Tip: schuif met het hele gezin of familie aan voor een historische paasbrunch!

(H)EERLIJK ANDERS nieuwe herbergier bij preHistorisch DorpHerberg Den Bonten Os stamt uit de 17e eeuw. In die tijd kwam ook de eerste thee naar Nederland. Later verscheepte de VOC grotere hoeveelheden naar onze havens. Thee was oorspronkelijk alleen voor de rijken, maar al gauw ging ook de rest van de bevolking massaal thee drinken. 

In herberg Den Bonten Oss geniet u van een brede keuze aan gedroogde en verse theesoorten. Verder serveren wij verse bonenkoffie, biologische frisdrank of fruitsappen van het Limburgse land.

De uitgebreide paasbrunch in de 16e eeuwse herberg Den Bonten Os is een bijzonder moment in uw vrije weekend. Geniet met uw gezin van een gemoedelijk moment met heerlijke brunch, en vanzelfsprekend kakelverse eieren. Vanzelfsprekend krijgt u ook toegang tot het gehele park. U kunt zich al inschrijven of ontvang meer info via welkom@eindhovenmuseum.nl 

16 + 17 april - Paasbrunch voor gezinnen en families

14 mei - Moederdag High Tea. Met workshop middeleeuwse tafelmanieren in het Wevershuis.

18 juni - Vaderdag Historisch bierfestival

AGENDA


Openingsweekend
30 - 31 maart 2019

Zaterdag 30 maart komt Kinderburgemeester Loïs van Rooij de poorten van het preHistorisch Dorp openen voor het nieuwe seizoen. Zeker toepasselijk, omdat het museum eind vorig jaar nog werd verkozen tot hét Kidsproof Museum van Noord-Brabant.

bekijk het evenement >


De Romeinen komen!
28 april t/m 5 mei 2019

In het preHistorisch Dorp in Eindhoven nemen de Romeinen de hele week het roer over. Bezoek de mannen én vrouwen uit die tijd. 

bekijk het evenement >


Hemelvaart: gifmengers en kruidenvrouwtjes
30, 31 mei en 1 juni 2019

Ontdek tijdens het Hemelvaart-weekeinde de magische wereld van planten & kruiden: Tegen alles is wel een kruid gewassen!

bekijk het evenement >