Scholen gratis naar preHistorisch Dorp: Inschrijving Museumschatjes geopend vanaf 28 augustus

De inschrijving is inmiddels gesloten!

 Brabantse schoolgroepen kunnen preHistorisch Dorp gratis bezoeken met Museumschatjes. Klassen maken op een leuke, interactieve manier kennis met erfgoed én preHistorisch Dorp. Schrijf uw school snel; in deelname is beperkt!

Wilt u met uw school gebruik maken van museumschatjes en heeft u vanuit Erfgoed Brabant een voucher voor een museumbezoek ontvangen? Dan kunt u vanaf dinsdag 28 augustus contact met ons opnemen voor het maken van een reservering. U kunt alleen telefonisch reserveren via 040-8200115.

De data waarop het speciale programma plaatsvindt zijn maandag 22 oktober om 11.30  en dinsdag 23 oktober om 9:00 uur, 11:00 uur en 13:30 uur. Op woensdag 24 oktober is dit om 11.30 uur. Op donderdag kan het om 09.00 uur en 11.00 uur. Maandag 29 oktober is 09.00, 11.00 en 13.00 uur beschikbaar. Op deze dagen kan uw groep worden ingeroosterd. Op volgorde van binnenkomst worden de aanvragen in behandeling genomen en waar er ruimte is, met u in overleg, ingepland

De klas maakt op een leuke, interactieve wijze kennis met erfgoed en het museum. Voorafgaand aan het bezoek ontvangt u via Erfgoed Brabant een lesbrief voor in de klas. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Erfgoed Brabant: www.erfgoedbrabant.nl/museumschatjes.

Wel zijn er enkele belangrijke spelregels. Want net als afgelopen jaren overstijgt de vraag ruimschoots het aantal beschikbare plaatsen. Let daarom goed op bij het plaatsen van een reservering.

  • Een voucher geeft gratis toegang voor maximaal 34 leerlingen en 2 begeleiders.
  • Voor elke extra leerling betaalt u € 6,25 en voor elke extra begeleider € 5,00.
  • Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, is er een eerste limiet van 2 groepen per school.
  • Wilt u met meerdere groepen komen, worden alle overige groepen op een reservelijst geplaatst.
  • Dit speciale programma wordt alleen aangeboden op bovengenoemde data en tijden en is alleen te reserveren indien er nog ruimte is. Afwijken hierop is niet mogelijk.
  • U hoort direct of uw groep geplaatst is.
  • De voucher dient u mee te nemen en in te leveren voorafgaand aan het programma.
  • Alleen tegen inlevering van uw voucher heeft u toegang tot ons museum.

Bent u geïnteresseerd in een uitgebreider programma dan Museumschatjes? Bijvoorbeeld een workshop vuur maken volgen, graan malen, brood en/of Germaanse koeken bakken, kanovaren of zelfs 1 of meerdere nachten vertoeven op het museumterrein? Neem dan eens een kijkje op www.prehistorischdorp.nl/educatie/prehistorie of www.prehistorischdorp.nl/educatie/middeleeuwen. Of bij vragen kunt u contact opnemen met de afdeling boekingen via boekingen@eindhovenmuseum.nl of 040-2522281.

AGENDA


Vikingfestival
8 t/m 10 juni 2019

De Vikingen vallen het preHistorisch Dorp weer binnen! Het grootse Vikingfestival brengt dit jaar bijna 300 Vikingen naar Eindhoven van 8 t/m 10 juni. Het hele dorp wordt 3 dagen lang overspoeld door een kampement van ambachtslieden, handelaars en krijgers. Zij nemen hun gezinnen mee en geven een kijkje in het dagelijks leven van zo’n 1.000 jaar geleden. Er zijn spectaculaire shows, wapendemonstraties en ambachten te bewonderen. Muzikanten bespelen authentieke instrumenten, verhalenvertellers dragen hun mooiste sagen voor en handelaars bieden bijzondere waren aan. Geniet van de verhalen, verbaas je over de rijkdom en schuif aan bij een groots Vikingdiner met live entertainment (op reservering). Dit wil je niet missen...

bekijk het evenement >


Meivakantie: lentekriebels
23 april t/m 26 april

Bij ons is het twee weken lang meivakantie! In de eerste week kun je genieten van spannende verhalen en oeroude ambachten. Voor de echte durfals bieden wij ook boogschieten en varen in een boomstamkano. Nieuw in de meivakantie is de audiotour, waarbij een gids je langs alle gebouwen en periodes leidt. Ook is de speurtocht in onze app vernieuwd, dus vergeet die niet uit te proberen! In de tweede week van de meivakantie, van 28 april t/m 5 mei, komen de Romeinen op bezoek

bekijk het evenement >


De Romeinen komen!
28 april t/m 5 mei 2019

In het preHistorisch Dorp in Eindhoven nemen de Romeinen de hele week het roer over. Bezoek de mannen én vrouwen uit die tijd van 28 april t/m 5 mei. 

bekijk het evenement >