Scholen gratis naar preHistorisch Dorp: Inschrijving Museumschatjes geopend vanaf 28 augustus

De inschrijving is inmiddels gesloten!

 Brabantse schoolgroepen kunnen preHistorisch Dorp gratis bezoeken met Museumschatjes. Klassen maken op een leuke, interactieve manier kennis met erfgoed én preHistorisch Dorp. Schrijf uw school snel; in deelname is beperkt!

Wilt u met uw school gebruik maken van museumschatjes en heeft u vanuit Erfgoed Brabant een voucher voor een museumbezoek ontvangen? Dan kunt u vanaf dinsdag 28 augustus contact met ons opnemen voor het maken van een reservering. U kunt alleen telefonisch reserveren via 040-8200115.

De data waarop het speciale programma plaatsvindt zijn maandag 22 oktober om 11.30  en dinsdag 23 oktober om 9:00 uur, 11:00 uur en 13:30 uur. Op woensdag 24 oktober is dit om 11.30 uur. Op donderdag kan het om 09.00 uur en 11.00 uur. Maandag 29 oktober is 09.00, 11.00 en 13.00 uur beschikbaar. Op deze dagen kan uw groep worden ingeroosterd. Op volgorde van binnenkomst worden de aanvragen in behandeling genomen en waar er ruimte is, met u in overleg, ingepland

De klas maakt op een leuke, interactieve wijze kennis met erfgoed en het museum. Voorafgaand aan het bezoek ontvangt u via Erfgoed Brabant een lesbrief voor in de klas. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Erfgoed Brabant: www.erfgoedbrabant.nl/museumschatjes.

Wel zijn er enkele belangrijke spelregels. Want net als afgelopen jaren overstijgt de vraag ruimschoots het aantal beschikbare plaatsen. Let daarom goed op bij het plaatsen van een reservering.

  • Een voucher geeft gratis toegang voor maximaal 34 leerlingen en 2 begeleiders.
  • Voor elke extra leerling betaalt u € 6,25 en voor elke extra begeleider € 5,00.
  • Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, is er een eerste limiet van 2 groepen per school.
  • Wilt u met meerdere groepen komen, worden alle overige groepen op een reservelijst geplaatst.
  • Dit speciale programma wordt alleen aangeboden op bovengenoemde data en tijden en is alleen te reserveren indien er nog ruimte is. Afwijken hierop is niet mogelijk.
  • U hoort direct of uw groep geplaatst is.
  • De voucher dient u mee te nemen en in te leveren voorafgaand aan het programma.
  • Alleen tegen inlevering van uw voucher heeft u toegang tot ons museum.

Bent u geïnteresseerd in een uitgebreider programma dan Museumschatjes? Bijvoorbeeld een workshop vuur maken volgen, graan malen, brood en/of Germaanse koeken bakken, kanovaren of zelfs 1 of meerdere nachten vertoeven op het museumterrein? Neem dan eens een kijkje op www.prehistorischdorp.nl/educatie/prehistorie of www.prehistorischdorp.nl/educatie/middeleeuwen. Of bij vragen kunt u contact opnemen met de afdeling boekingen via boekingen@eindhovenmuseum.nl of 040-2522281.

AGENDA


Sfeervolle bedrijfs-, kerst-, & midwinterborrel
winter 2018-2019

Wat is er leuker dan het jaar goed af te sluiten met uw medewerkers of gezellig met collega’s vooruit te blikken op het nieuwe jaar! In de spannende en verrassende omgeving van de sfeervolle herberg Den Bonten Os ontvangen wij u graag. Te midden van de ambachtshuizen aan het historisch marktplein beleeft u een authentieke middeleeuwse sfeer.

bekijk het evenement >


Seizoensopening [2019]
30-31 maart 2019

We gaan weer open! Helpen jullie ons mee met de leukste historische activiteiten? Zet het alvast in je agenda zaterdag 30 maart 2019!

bekijk het evenement >


Vikingfestival
8 t/m 10 juni 2019

Het meest succesvolle evenement van het jaar! In 2019 met nog meer vroegmiddeleeuwse Vikingen, Friezen en andere historisch bewoners uit de tijd van Franken & Vikingen. Met dit jaar nog meer ambachten, een nog grotere Vikingmarkt en nog meer shows. Met Vikingdiner (op reservering)! Hier moet je bij zijn!

bekijk het evenement >