Scholen gratis naar preHistorisch Dorp: Inschrijving Museumschatjes geopend vanaf 28 augustus

De inschrijving is inmiddels gesloten!

 Brabantse schoolgroepen kunnen preHistorisch Dorp gratis bezoeken met Museumschatjes. Klassen maken op een leuke, interactieve manier kennis met erfgoed én preHistorisch Dorp. Schrijf uw school snel; in deelname is beperkt!

Wilt u met uw school gebruik maken van museumschatjes en heeft u vanuit Erfgoed Brabant een voucher voor een museumbezoek ontvangen? Dan kunt u vanaf dinsdag 28 augustus contact met ons opnemen voor het maken van een reservering. U kunt alleen telefonisch reserveren via 040-8200115.

De data waarop het speciale programma plaatsvindt zijn maandag 22 oktober om 11.30  en dinsdag 23 oktober om 9:00 uur, 11:00 uur en 13:30 uur. Op woensdag 24 oktober is dit om 11.30 uur. Op donderdag kan het om 09.00 uur en 11.00 uur. Maandag 29 oktober is 09.00, 11.00 en 13.00 uur beschikbaar. Op deze dagen kan uw groep worden ingeroosterd. Op volgorde van binnenkomst worden de aanvragen in behandeling genomen en waar er ruimte is, met u in overleg, ingepland

De klas maakt op een leuke, interactieve wijze kennis met erfgoed en het museum. Voorafgaand aan het bezoek ontvangt u via Erfgoed Brabant een lesbrief voor in de klas. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Erfgoed Brabant: www.erfgoedbrabant.nl/museumschatjes.

Wel zijn er enkele belangrijke spelregels. Want net als afgelopen jaren overstijgt de vraag ruimschoots het aantal beschikbare plaatsen. Let daarom goed op bij het plaatsen van een reservering.

  • Een voucher geeft gratis toegang voor maximaal 34 leerlingen en 2 begeleiders.
  • Voor elke extra leerling betaalt u € 6,25 en voor elke extra begeleider € 5,00.
  • Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, is er een eerste limiet van 2 groepen per school.
  • Wilt u met meerdere groepen komen, worden alle overige groepen op een reservelijst geplaatst.
  • Dit speciale programma wordt alleen aangeboden op bovengenoemde data en tijden en is alleen te reserveren indien er nog ruimte is. Afwijken hierop is niet mogelijk.
  • U hoort direct of uw groep geplaatst is.
  • De voucher dient u mee te nemen en in te leveren voorafgaand aan het programma.
  • Alleen tegen inlevering van uw voucher heeft u toegang tot ons museum.

Bent u geïnteresseerd in een uitgebreider programma dan Museumschatjes? Bijvoorbeeld een workshop vuur maken volgen, graan malen, brood en/of Germaanse koeken bakken, kanovaren of zelfs 1 of meerdere nachten vertoeven op het museumterrein? Neem dan eens een kijkje op www.prehistorischdorp.nl/educatie/prehistorie of www.prehistorischdorp.nl/educatie/middeleeuwen. Of bij vragen kunt u contact opnemen met de afdeling boekingen via boekingen@eindhovenmuseum.nl of 040-2522281.

AGENDA


Historisch Ambachtenlab
Iedere woensdagmiddag 15:00 - 17:00 uur

Weet jij hoe je van leer een armband maakt? Of wil je heel graag een eigen drinkbeker van hoorn maken? Kom dan naar het Historisch Ambachtenlab in het preHistorisch Dorp in Eindhoven.
Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen op woensdagmiddag creatief aan de slag met oeroude technieken in deze historische knutselclub.

bekijk het evenement >


zomervakantie 2019: schiet terug in de tijd
6 juli t/m 18 augustus

In de zomer beleef je iedere dag nieuwe historische avonturen in het preHistorisch Dorp: 7 dagen per week open van 10:00 - 17:00! Beleef de geschiedenis van boogschieten tot broodjes bakken en van middeleeuwse ambachtslieden tot een heus ridderkampement. Maak een praatje met de bewoners en neem deel aan hun dagelijkse activiteiten. Misschien is dit wel het enige museum in Nederland waar je vies mág worden. Is er een leukere manier om meer over geschiedenis te leren..!?

bekijk het evenement >


Historisch Foodfest
21 & 22 september


Honger! Er zijn van oudsher maar een paar basisbehoeften: eten, onderdak en kleding. Het weekend van 21 en 22 september storten we ons in het voedselavontuur: van prehistorie tot late middeleeuwen. Hoe houd je iets lang houdbaar zonder koelkast? Dronken we in de prehistorie al alcohol? Wat waren de tafelgewoonten in de middeleeuwen en waar kwamen die vandaan? Hoe ver reisde men voor die ene maaltijd?

bekijk het evenement >