Seizoensopening met Mixed Reality-app de Tijdkijker [VIDEO]

PreHistorisch Dorp in Eindhoven opende zaterdag haar nieuwe seizoen met de lancering van Mixed Reality-app de Tijdkijker. Bezoekers van het openluchtmuseum kunnen voortaan een rondleiding beleven met een virtuele verhalenverteller. 

“De Mixed Reality-tour door en bij historische gebouwen is een wereldprimeur”, stelt Ward Rennen, directeur preHistorisch Dorp. Het openluchtmuseum bouwde de Tijdkijker samen met de Eindhovens/Vughtse Mixed Reality-producent DreamAR.

Smartphone-app

De combinatie van Virtual en Augmented Reality laat historische scène uit de Brabantse geschiedenis herleven. Met een smartphone en app de Tijdkijker ontmoeten bezoekers Romeinen, musketiers, prehistorische boeren, middeleeuwse ambachtslieden en andere historische figuren. 

John Jorritsma, drossaard van Endehoven

John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven en vers ingezworen als drossaard van preHistorisch Dorp, opende de Tijdkijker. De hypermoderne rondleiding is gebaseerd op het allereerste geschiedenisboek van Eindhoven, Florarium Temporum.

Download nu de Tijdkijker

AGENDA


Openingsweekend
30 - 31 maart 2019

Zaterdag 30 maart komt Kinderburgemeester Loïs van Rooij de poorten van het preHistorisch Dorp openen voor het nieuwe seizoen. Zeker toepasselijk, omdat het museum eind vorig jaar nog werd verkozen tot hét Kidsproof Museum van Noord-Brabant.

bekijk het evenement >


De Romeinen komen!
28 april t/m 5 mei 2019

In het preHistorisch Dorp in Eindhoven nemen de Romeinen de hele week het roer over. Bezoek de mannen én vrouwen uit die tijd. 

bekijk het evenement >


Hemelvaart: gifmengers en kruidenvrouwtjes
30, 31 mei en 1 juni 2019

Ontdek tijdens het Hemelvaart-weekeinde de magische wereld van planten & kruiden: Tegen alles is wel een kruid gewassen!

bekijk het evenement >