Seizoensopening met Mixed Reality-app de Tijdkijker [VIDEO]

PreHistorisch Dorp in Eindhoven opende zaterdag haar nieuwe seizoen met de lancering van Mixed Reality-app de Tijdkijker. Bezoekers van het openluchtmuseum kunnen voortaan een rondleiding beleven met een virtuele verhalenverteller. 

“De Mixed Reality-tour door en bij historische gebouwen is een wereldprimeur”, stelt Ward Rennen, directeur preHistorisch Dorp. Het openluchtmuseum bouwde de Tijdkijker samen met de Eindhovens/Vughtse Mixed Reality-producent DreamAR.

Smartphone-app

De combinatie van Virtual en Augmented Reality laat historische scène uit de Brabantse geschiedenis herleven. Met een smartphone en app de Tijdkijker ontmoeten bezoekers Romeinen, musketiers, prehistorische boeren, middeleeuwse ambachtslieden en andere historische figuren. 

John Jorritsma, drossaard van Endehoven

John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven en vers ingezworen als drossaard van preHistorisch Dorp, opende de Tijdkijker. De hypermoderne rondleiding is gebaseerd op het allereerste geschiedenisboek van Eindhoven, Florarium Temporum.

Download nu de Tijdkijker

AGENDA


22 & 23 juni: Koningsschieten
22 juni 2019

In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 juni wordt in het preHistorisch Dorp een traditioneel Koningsschieten gehouden. De beste schutters uit Nederland en België komen bij elkaar om de strijd met elkaar aan te gaan in deze spannende boogschietwedstrijd. de schutter met de minste missers wordt de Koning(in) van het preHistorisch Dorp!

bekijk het evenement >


Wasdag: vies en vuil verleden?
29 en 30 juni 2019

Kleren maken de man: dat is al sinds dat we kleding dragen. Alleen zag kleding er vroeger toch wel wat anders uit dan nu...

bekijk het evenement >


Back to basic: logeren in de prehistorie
6 en 7 juli 2019

Pak je spullen en vertrek op zaterdag 6 juli voor een weekend op een reis 2.500 jaar terug in de tijd. Grijp deze kans om een nacht door te brengen in het preHistorisch Dorp! Durf jij het aan?

bekijk het evenement >