Seizoensopening met Mixed Reality-app de Tijdkijker [VIDEO]

PreHistorisch Dorp in Eindhoven opende zaterdag haar nieuwe seizoen met de lancering van Mixed Reality-app de Tijdkijker. Bezoekers van het openluchtmuseum kunnen voortaan een rondleiding beleven met een virtuele verhalenverteller. 

“De Mixed Reality-tour door en bij historische gebouwen is een wereldprimeur”, stelt Ward Rennen, directeur preHistorisch Dorp. Het openluchtmuseum bouwde de Tijdkijker samen met de Eindhovens/Vughtse Mixed Reality-producent DreamAR.

Smartphone-app

De combinatie van Virtual en Augmented Reality laat historische scène uit de Brabantse geschiedenis herleven. Met een smartphone en app de Tijdkijker ontmoeten bezoekers Romeinen, musketiers, prehistorische boeren, middeleeuwse ambachtslieden en andere historische figuren. 

John Jorritsma, drossaard van Endehoven

John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven en vers ingezworen als drossaard van preHistorisch Dorp, opende de Tijdkijker. De hypermoderne rondleiding is gebaseerd op het allereerste geschiedenisboek van Eindhoven, Florarium Temporum.

Download nu de Tijdkijker

AGENDA


Sfeervolle bedrijfs-, kerst-, & midwinterborrel
winter 2018-2019

Wat is er leuker dan het jaar goed af te sluiten met uw medewerkers of gezellig met collega’s vooruit te blikken op het nieuwe jaar! In de spannende en verrassende omgeving van de sfeervolle herberg Den Bonten Os ontvangen wij u graag. Te midden van de ambachtshuizen aan het historisch marktplein beleeft u een authentieke middeleeuwse sfeer.

bekijk het evenement >


Seizoensopening [2019]
30-31 maart 2019

We gaan weer open! Helpen jullie ons mee met de leukste historische activiteiten? Zet het alvast in je agenda zaterdag 30 maart 2019!

bekijk het evenement >


Vikingfestival
8 t/m 10 juni 2019

Het meest succesvolle evenement van het jaar! In 2019 met nog meer vroegmiddeleeuwse Vikingen, Friezen en andere historisch bewoners uit de tijd van Franken & Vikingen. Met dit jaar nog meer ambachten, een nog grotere Vikingmarkt en nog meer shows. Met Vikingdiner (op reservering)! Hier moet je bij zijn!

bekijk het evenement >