Vikingen, meer dan brute veroveraars [VIDEO]

De Vikingen staan bekend als ruwe veroveraars, maar ze waren ook bekwame ambachtslieden en handelaren. En de echte ontdekkers van Amerika!

Ontmoet dit bijzondere volk tijdens het pinksterweekend. De Vikingen trekken in de vroeg-middeleeuwse Adellijke Hoeve, ze oefenen hun gevechtskunsten in de Arena en zetten hun kampement op in heel preHistorisch Dorp! Op de grootse, historische vikingmarkt maak je kennis met vele ambachten en historische handelaren. 

Spectaculair is de grote gevechtshow en gevechtsles. En je kunt zelf aan vele activiteiten deelnemen. Voor een historische selfie pas je Vikingkleding!

Lees meer over de Vikingen in het pinksterweekeinde.

AGENDA


22 & 23 juni: Koningsschieten
22 juni 2019

In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 juni wordt in het preHistorisch Dorp een traditioneel Koningsschieten gehouden. De beste schutters uit Nederland en België komen bij elkaar om de strijd met elkaar aan te gaan in deze spannende boogschietwedstrijd. de schutter met de minste missers wordt de Koning(in) van het preHistorisch Dorp!

bekijk het evenement >


Wasdag: vies en vuil verleden?
29 en 30 juni 2019

Kleren maken de man: dat is al sinds dat we kleding dragen. Alleen zag kleding er vroeger toch wel wat anders uit dan nu...

bekijk het evenement >


Back to basic: logeren in de prehistorie
6 en 7 juli 2019

Pak je spullen en vertrek op zaterdag 6 juli voor een weekend op een reis 2.500 jaar terug in de tijd. Grijp deze kans om een nacht door te brengen in het preHistorisch Dorp! Durf jij het aan?

bekijk het evenement >