Vikingen, meer dan brute veroveraars [VIDEO]

De Vikingen staan bekend als ruwe veroveraars, maar ze waren ook bekwame ambachtslieden en handelaren. En de echte ontdekkers van Amerika!

Ontmoet dit bijzondere volk tijdens het pinksterweekend. De Vikingen trekken in de vroeg-middeleeuwse Adellijke Hoeve, ze oefenen hun gevechtskunsten in de Arena en zetten hun kampement op in heel preHistorisch Dorp! Op de grootse, historische vikingmarkt maak je kennis met vele ambachten en historische handelaren. 

Spectaculair is de grote gevechtshow en gevechtsles. En je kunt zelf aan vele activiteiten deelnemen. Voor een historische selfie pas je Vikingkleding!

Lees meer over de Vikingen in het pinksterweekeinde.

AGENDA


Openingsweekend
30 - 31 maart 2019

Zaterdag 30 maart komt Kinderburgemeester Loïs van Rooij de poorten van het preHistorisch Dorp openen voor het nieuwe seizoen. Zeker toepasselijk, omdat het museum eind vorig jaar nog werd verkozen tot hét Kidsproof Museum van Noord-Brabant.

bekijk het evenement >


De Romeinen komen!
28 april t/m 5 mei 2019

In het preHistorisch Dorp in Eindhoven nemen de Romeinen de hele week het roer over. Bezoek de mannen én vrouwen uit die tijd. 

bekijk het evenement >


Hemelvaart: gifmengers en kruidenvrouwtjes
30, 31 mei en 1 juni 2019

Ontdek tijdens het Hemelvaart-weekeinde de magische wereld van planten & kruiden: Tegen alles is wel een kruid gewassen!

bekijk het evenement >