Weer meer bezoekers!

preHistorisch Dorp in Eindhoven ontving in 2017 16% meer bezoekers dan een jaar eerder. Ook waarderen de bezoekers het historisch openluchtmuseum beter: preHistorisch Dorp won de Kidsproofprijs 2018 van de Museumvereniging en kroonde zich daarmee tot beste van Noord-Brabant en derde van Nederland.

“Een erkenning van de mooie evenementen die we telkens weer organiseren”, stelt een trotse Ward Rennen, directeur preHistorisch Dorp. 

Het openluchtmuseum maakt ook kans op de prijs het Leukste Uitje van Noord-Brabant waarop via de ANWB gestemd werd. “Of we die landelijke prijs winnen of niet: 2018 wordt sowieso feest, want we vieren ons 35-jarig Lustrum met mooie historische evenementen.”

De internationale toeristische website TripAdvisor met daarop in totaal 320 miljoen wereldwijde recensies beloonde preHistorisch Dorp voor 2018 wederom met het Certificaat van uitmuntendheid.

Dit jaar bezochten in totaal 52.572 bezoekers het historisch openluchtmuseum in Eindhoven. Hierbij zijn de honderden acteurs, figuranten en crewleden van historisch filmepos Redbad, dat in november in preHistorisch Dorp gefilmd werd, niet meegeteld.

Het nieuwe seizoen van preHistorisch Dorp start in het paasweekeind vanaf 31 maart

AGENDA


Openingsweekend
30 - 31 maart 2019

Zaterdag 30 maart komt Kinderburgemeester Loïs van Rooij de poorten van het preHistorisch Dorp openen voor het nieuwe seizoen. Zeker toepasselijk, omdat het museum eind vorig jaar nog werd verkozen tot hét Kidsproof Museum van Noord-Brabant.

bekijk het evenement >


De Romeinen komen!
28 april t/m 5 mei 2019

In het preHistorisch Dorp in Eindhoven nemen de Romeinen de hele week het roer over. Bezoek de mannen én vrouwen uit die tijd. 

bekijk het evenement >


Hemelvaart: gifmengers en kruidenvrouwtjes
30, 31 mei en 1 juni 2019

Ontdek tijdens het Hemelvaart-weekeinde de magische wereld van planten & kruiden: Tegen alles is wel een kruid gewassen!

bekijk het evenement >