Weer meer bezoekers!

preHistorisch Dorp in Eindhoven ontving in 2017 16% meer bezoekers dan een jaar eerder. Ook waarderen de bezoekers het historisch openluchtmuseum beter: preHistorisch Dorp won de Kidsproofprijs 2018 van de Museumvereniging en kroonde zich daarmee tot beste van Noord-Brabant en derde van Nederland.

“Een erkenning van de mooie evenementen die we telkens weer organiseren”, stelt een trotse Ward Rennen, directeur preHistorisch Dorp. 

Het openluchtmuseum maakt ook kans op de prijs het Leukste Uitje van Noord-Brabant waarop via de ANWB gestemd werd. “Of we die landelijke prijs winnen of niet: 2018 wordt sowieso feest, want we vieren ons 35-jarig Lustrum met mooie historische evenementen.”

De internationale toeristische website TripAdvisor met daarop in totaal 320 miljoen wereldwijde recensies beloonde preHistorisch Dorp voor 2018 wederom met het Certificaat van uitmuntendheid.

Dit jaar bezochten in totaal 52.572 bezoekers het historisch openluchtmuseum in Eindhoven. Hierbij zijn de honderden acteurs, figuranten en crewleden van historisch filmepos Redbad, dat in november in preHistorisch Dorp gefilmd werd, niet meegeteld.

Het nieuwe seizoen van preHistorisch Dorp start in het paasweekeind vanaf 31 maart

AGENDA


22 & 23 juni: Koningsschieten
22 juni 2019

In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 juni wordt in het preHistorisch Dorp een traditioneel Koningsschieten gehouden. De beste schutters uit Nederland en België komen bij elkaar om de strijd met elkaar aan te gaan in deze spannende boogschietwedstrijd. de schutter met de minste missers wordt de Koning(in) van het preHistorisch Dorp!

bekijk het evenement >


Wasdag: vies en vuil verleden?
29 en 30 juni 2019

Kleren maken de man: dat is al sinds dat we kleding dragen. Alleen zag kleding er vroeger toch wel wat anders uit dan nu...

bekijk het evenement >


Back to basic: logeren in de prehistorie
6 en 7 juli 2019

Pak je spullen en vertrek op zaterdag 6 juli voor een weekend op een reis 2.500 jaar terug in de tijd. Grijp deze kans om een nacht door te brengen in het preHistorisch Dorp! Durf jij het aan?

bekijk het evenement >