Weer meer bezoekers!

preHistorisch Dorp in Eindhoven ontving in 2017 16% meer bezoekers dan een jaar eerder. Ook waarderen de bezoekers het historisch openluchtmuseum beter: preHistorisch Dorp won de Kidsproofprijs 2018 van de Museumvereniging en kroonde zich daarmee tot beste van Noord-Brabant en derde van Nederland.

“Een erkenning van de mooie evenementen die we telkens weer organiseren”, stelt een trotse Ward Rennen, directeur preHistorisch Dorp. 

Het openluchtmuseum maakt ook kans op de prijs het Leukste Uitje van Noord-Brabant waarop via de ANWB gestemd werd. “Of we die landelijke prijs winnen of niet: 2018 wordt sowieso feest, want we vieren ons 35-jarig Lustrum met mooie historische evenementen.”

De internationale toeristische website TripAdvisor met daarop in totaal 320 miljoen wereldwijde recensies beloonde preHistorisch Dorp voor 2018 wederom met het Certificaat van uitmuntendheid.

Dit jaar bezochten in totaal 52.572 bezoekers het historisch openluchtmuseum in Eindhoven. Hierbij zijn de honderden acteurs, figuranten en crewleden van historisch filmepos Redbad, dat in november in preHistorisch Dorp gefilmd werd, niet meegeteld.

Het nieuwe seizoen van preHistorisch Dorp start in het paasweekeind vanaf 31 maart

AGENDA


Sfeervolle bedrijfs-, kerst-, & midwinterborrel
winter 2018-2019

Wat is er leuker dan het jaar goed af te sluiten met uw medewerkers of gezellig met collega’s vooruit te blikken op het nieuwe jaar! In de spannende en verrassende omgeving van de sfeervolle herberg Den Bonten Os ontvangen wij u graag. Te midden van de ambachtshuizen aan het historisch marktplein beleeft u een authentieke middeleeuwse sfeer.

bekijk het evenement >


Seizoensopening [2019]
30-31 maart 2019

We gaan weer open! Helpen jullie ons mee met de leukste historische activiteiten? Zet het alvast in je agenda zaterdag 30 maart 2019!

bekijk het evenement >


Vikingfestival
8 t/m 10 juni 2019

Het meest succesvolle evenement van het jaar! In 2019 met nog meer vroegmiddeleeuwse Vikingen, Friezen en andere historisch bewoners uit de tijd van Franken & Vikingen. Met dit jaar nog meer ambachten, een nog grotere Vikingmarkt en nog meer shows. Met Vikingdiner (op reservering)! Hier moet je bij zijn!

bekijk het evenement >