Zin in een historisch schoolreisje?


Scholen ontdekken het verleden bij ons. Ontdekt de ijzertijd of waan jezelf in de middeleeuwen!

Eversham is een typisch dorpje uit de ijzertijd. Hier scharrelen de kippen tussen de boerderijen, schuren en kruidentuintjes. In het middeleeuwse Endehoven waan je jezelf in de tijd van de wereldberoemde schilder Jeroen Bosch. De groepsactiviteiten en educatie programma's spelen in op de thema's uit die tijd.

Tip: boek een rondleiding en bewonder de adellijke hoeve, de voorloper van het kasteel in Brabant.

Lees verder voor meer info:

Meer info of direct boeken: neem contact op!!
Schoolreisjes en excursies

AGENDA


middeleeuws riddertoernooi: harnas aan & te paard!
11 - 12 aug

Groots evenement! Echte ridders op hun getrainde paarden nemen deel aan het steekspel tijdens het riddertoernooi. Kom jij kijken? Je kunt zelf ook meedoen aan het dagelijkse leven van ridders & jonkvrouwen in het kampement!

bekijk het evenement >


Reis 15.000 jaar in 1 dag!
7 juli - 2 sep

Jouw leukste zomertrip: reis 15.000 jaar terug in de tijd, ontmoet heel veel historische figuren in hun jagershutten, ambachtshuizen, prehistorische en inheems Romeinse hoeves. Met vele historische belevenissen, van vuur & ijzer maken, broodjes bakken tot boomstamkano varen, boogschieten en nog veel meer!

bekijk het evenement >


historisch food festival: proef de tijdperken!
8 - 9 sep

In het jaar van het Brabantse ‘We are food’ sluiten we aan op dit thema met een food festival. Bij ons in preHistorisch Dorp vertellen we over verleden, heden en toekomst van onze voedselproductie.

bekijk het evenement >