Download onze app!

De Tijdkijker is een unieke 360graden Virtual en Augmented Reality-tijdreis. NIEUW 2018 Maak OERSELFIES met de Tijdspeurder!

Download de Tijdkijker gratis:

Beleef een avontuurlijke ontdekkingstocht in negen historische filmscènes die jullie 15.000 jaar terug in de geschiedenis brengt. Naar het tijdperk waarin Brabant en Nederland nog uit oerbos bestonden. Volg het tijdpad en ontdek het leven van prehistorische boeren, Romeinen en vroeg-middeleeuwse machthebbers. Ontmoet een 13e eeuwse ambachtsman met zijn gezin. Ontdek de Tachtigjarige Oorlog tenmidden van musketiers. 

Download de Tijdkijker nu via FREE WIFI!

Hoe werkt het?

  • Download app de Tijdkijker in de Google Playstore of AppStore, dit kun je al thuis doen. 
  • Download ook de video’s. Dit kan >5 min duren.
  • Gebruik de Tijdkijker met de verstelbare preHistorisch Dorp-bril, verkrijgbaar in het Tolhuis, of direct op je smartphone.
  • Bij de Tijdkijker-bankjes, herkenbaar aan het schild, kijk je de historische scène's. Na de pieptoon start de Tijdkijker automatisch.
  • Raakt de batterij van je smartphone leeg? Laad deze op in een van de twaalf kluisjes in herberg Den Bonten Os.

Tip: Tijdkijker-VR bril en koptelefoontje zijn verkrijgbaar in het Tolhuis. 

Gebaseerd op Florarium temporum

De Tijdkijker is gebaseerd op het Florarium temporium. De Eindhovense middeleeuwse kroniek geschreven in klooster Mariënhaage. Nicolaus Clopper jr., monnik, tekende de geschiedenis van de bekende wereld in de middeleeuwen op. Onder het pseudoniem “Collector” schreef Clopper van 1468 tot en met 27 mei 1472 aan zijn meesterwerk.

Een verre nazaat van Nicolaus Clopper neemt museumbezoekers aan de hand van het Florarium Temporum mee op een tijdreis die bijna 15 millennia omvat.

Met DVR/AR de Tijdkijker beleef je historische tijden waaronder de steentijd, Romeinse tijd, middeleeuwen en Tachtigjarige Oorlog. Historische gebouwen en ambachtshuizen van het preHistorisch Dorp komen wonderbaarlijk tot leven. 

Kijk de video van Omroep Brabant.

Foto: de Tijdkijker is door John Jorritsma, burgemeester van Endehoven, en Anneke Boonstra, oprichter van preHistorisch Dorp in gebruik genomen bij de seizoensopening 2017.

Nominatie Brabantse Erfgoedprijs 2017

De Tijdkijker is door de jury van Erfgoed Brabant genomineerd voor de Erfgoedprijs 2017.