Download onze app!

De Tijdkijker is een unieke Augmented Reality-tijdreis. Maak Oerselfies en ontdek de verborgen objecten met de speurtocht!

Ontdek de negen speurpunten. Op drie plekken kun je een toffe Oerselfie maken: maak een foto en zie je zelf terug als Adellijke heer, of als stoere jager! De zes andere punten moet je echt zoeken... 

Verstopt in de verschillende huizen vind je zes archeologische objecten uit de historische tijden van ons dorp. Als je ze gevonden hebt, geeft de app je een opdracht. Soms moet je wat je gevonden hebt met je telefoon naar een andere plaats slepen. Soms krijg je een vergelijking met een modern object te zien. Heb je alle punten gevonden en de opdrachten goed uitgevoerd? Dan ben jij een echte tijdreiziger!

Download app de Tijdkijker in de Google Playstore of AppStore. Dit kun je alvast thuis doen, of in het museum via ons gratis wifinetwerk.

Gebaseerd op Florarium temporum

De Tijdkijker is gebaseerd op het Florarium temporium. De Eindhovense middeleeuwse kroniek geschreven in klooster Mariënhaage. Nicolaus Clopper jr., monnik, tekende de geschiedenis van de bekende wereld in de middeleeuwen op. Onder het pseudoniem “Collector” schreef Clopper van 1468 tot en met 27 mei 1472 aan zijn meesterwerk.

Een verre nazaat van Nicolaus Clopper neemt museumbezoekers aan de hand van het Florarium Temporum mee op een tijdreis die bijna 15 millennia omvat.

Met DVR/AR de Tijdkijker beleef je historische tijden waaronder de steentijd, Romeinse tijd, middeleeuwen en Tachtigjarige Oorlog. Historische gebouwen en ambachtshuizen van het preHistorisch Dorp komen wonderbaarlijk tot leven. 

Kijk de video van Omroep Brabant.

Foto: de Tijdkijker is door John Jorritsma, burgemeester van Endehoven, en Anneke Boonstra, oprichtster van het preHistorisch Dorp, in gebruik genomen bij de seizoensopening 2017.