Ridderfest

Ridderfest

Ridders spektakel

We gaan op z’n middeleeuws feest vieren! Dit pinksterweekend komt de adellijke elite van de middeleeuwen weer op bezoek bij het preHistorisch Dorp. Ben jij net zo ridderlijk of hoffelijk? Ontdek het tijdens Ridderfest in het openluchtmuseum van Eindhoven.

Tickets

Ridders spektakel

Het museum wordt overspoeld door ridders: vroege middeleeuwen, late middeleeuwen en alles ertussenin. Je ontdekt in alle eeuwen kampementen van ridders en hun gevolg. Hoe werd men tot ridder geslagen en hoe werden harnassen gemaakt? Ga het zelf bewonderen.

Zoek je wat meer rust op? Ontdek hoe je schrijft als een monnik (met ganzenveer!), leer je netjes gedragen aan de middeleeuwse eettafel of bewonder oude ambachten en bezigheden. Bijzondere entertainers uit de middeleeuwen doen je versteld staan met hun kunsten.

Als je liever zelf aan de slag gaat, dan is er ook genoeg te beleven. Kinderen doen mee met riddertrainingen en leren op een speelse manier de middeleeuwse vechttechnieken. Of ontwerp je eigen wapenschild, waarop de belangrijkste eigenschappen van je familie of gezelschap afgebeeld staan. Rondom het marktplein zijn er ook genoeg middeleeuwse spelletjes te spelen, zoals steltlopen, steentjes gooien of ringsteken. En de verliezer.... die mag aan het schandblok!

Geniet tijdens dit middeleeuws spektakel van een fris biertje en een lekkere hap bij de middeleeuwse herberg. Hoewel het er vroeger nog wel eens bont aan toeging in een herberg, houden wij het hier lekker gemoedelijk!

Er valt genoeg te bewonderen dit weekend; je maakt van dichtbij mee hoe ridders, jonkvrouwen en hun hof leefden tijdens de middeleeuwen. Mis het niet!

Ridders spektakel

Ontmoet ridders en jonkvrouwen in het preHistorisch Dorp

  • Datum: Pinksteren (zaterdag 4 juni t/m zondag 6 juni 2022)
  • Tijd: Van 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs: € 12,50
    Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, Museumkaarthouders en begeleiders van gehandicapten.
  • Kaartverkoop: Online en aan de kassa, zolang de voorraad strekt. Er is een maximale bezoekerscapaciteit.
  • Let op: stoere ridders gekleed in historische kleding mogen gerust ronddwalen in ons museum, maar laat je wapens thuis!

Tickets Ridderfest

Ontmoet ridders en jonkvrouwen in het preHistorisch Dorp

Route en parkeren

Het preHistorisch Dorp heeft twee gratis parkeergelegenheden met voldoende parkeerplekken voor auto's en touringcars.

De eerste bevindt zich voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161). Parkeren op de openbare weg bij het museum is gratis. Vanuit deze parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park. Is het daar toch wat aan de volle kant? Parkeer dan aan de Anton Coolenlaan 5 en na een kwartier wandelen door de groene Genneper Parken sta je bij ons voor de poort.

De tweede parkeergelegenheid is te vinden op adres Anton Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets ondernemen bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve

Heb je deze evenementen al bekeken?